Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Horgásztó és szabadidőpark épül

Szabadidőpark és horgásztó kialakítását határozták el Dörben. A terület megtisztítása már el is kezdődött.
Dóczy Géza a negyedik választási ciklust kezdte meg tavaly októberben Dör polgármestereként. A képviselő-testület is a „régi", pontosabban két új tag kivételével ugyanaz, mint az előző négy évben volt. A két „friss erő" azért kerülhetett be, mert a lakosság lélekszámának némi növekedése folytán az eddigi ötről héttagúra bővült a falu irányítótestülete.

– Természetesen terveink vannak, abban viszont egyelőre csak reménykedhetünk, hogy meg is tudjuk valósítani azokat – közölte Dóczy Géza, aki szerint elsősorban az utak aszfaltozása, a járdák rendbetétele, a kultúrház tetőzetének cseréje szerepel a megoldandó feladatok között. Mindemellett egy szabadidőpark és horgásztó kialakítása sorolható a jelentősebb tennivalók közé. A tervek már elkészültek, sőt, hozzáláttak a terület tisztításához, gyökértelenítéséhez.

– Jó minőségű, kötött talaj van a tó helyén. Azt majd értékesíteni kívánjuk, várhatóan egy hónap múlva kezdődhet a kitermelés. Alatta pedig szintén kifogástalan homokos kavics, amit talán akkor lehet hasznosítani, ha elkezdődik a 85-ös főút elkerülőszakaszának építése – tette hozzá a falu vezetője.

A víztükör területe 2,8 hektár lesz, közepén egy 1300 négyzetméteres szigettel – részletezte a polgármester.
A tó mellett pavilonok állnak majd a vendéglátás és népművészeti cikkek árusítása céljára. A horgásztavat elsősorban gyerekeknek szánják, akik szülői felügyelet mellett próbálkozhatnak a halfogással.
– Mi valóban egy pihenő-, szórakozóhelyet kívánunk kialakítani, amit a helyiek mellett a csornaiaknak is ajánlunk, hisz velük kerülünk legtöbbször kapcsolatba – jegyezte meg Dóczy Géza, akinek előbbi szavait az is megerősíti, hogy a döri iskola a csornai Széchenyi tagintézményeként működik. Ezért a települést elkerülik a manapság gyakori iskolaátszervezési ügyek. Az alsósok helyben tanulnak, a felsősök a városba járnak. Óvoda van a faluban.

Miként más önkormányzatok, a döriek is számítanak az EU-s pénzekre, lehetőség szerint részt vesznek a pályázatokon. Az önkormányzat ez évi költségvetését a napokban fogadja el a képviselő-testület. A bevétel és kiadás főösszege várhatóan 67 millió 881 ezer forint lesz. Bevételi oldalon 5,4 millió forint működésihitel-felvétellel számolnak.

Egy, a helyiek számára szomorú esemény is történt a faluban. Elapadt az 1914-ben készült, 460 méter mély artézi kút, amely egykoron találkozóhelyül is szolgált a fiataloknak. Ezért a mai idősek olykor bizony nosztalgiával emlékeznek a kilencvenhárom évesen „megürült" kútra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovakat nevel a nyugdíjas polgármester

Árpás korábbi polgármestere szerint kellemes és nehéz időszakok váltották egymást az elmúlt több mint másfél évtizedben. Úgy vélte, faluvezetőként nem történt olyasmi, ami lelkiismereti problémát okozhatna számára. Ötödszörre viszont nem vállalta a jelöltséget, ma már a frissnyugdíjasok nem éppen nyugalmas életét éli. Tovább olvasom