Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hol lakik a csornai polgármester?

Ünnepélyes keretek között adták át nemrégiben Csorna felújított útjait. Az örömbe azonban üröm is vegyül, hiszen a Táncsics utcát csak „felibe-harmadába” tették rendbe.
A csornai önkormányzat idén 49 millió forintot költött útfelújításra, útépítésre. A pénz rá is fér az utakra, hiszen a településen sok helyen még így is tengelytörő állapotok uralkodnak. Az új szakaszok átadása szalagátvágással, ünnepi szónoklattal meg is történt, például a Táncsics utcában.

Egy szakasz a régi maradt

Pedig, ahogy a csornaiak mondják: az csak „felibe-harmadába" készült el, mivel annak északi végén, a Kismartoni és a Kisfaludy utca kereszteződésétől mintegy háromszázötven méteres szakasz nem kapott új burkolatot, noha éppen olyan rossz felülete van, mint az elejének volt. A szerkesztőségünkbe érkezett vélemények szerint talán azért alakult így a felújítás, mert a Kismartoni utcában lakik Papp József polgármester, így ő még rendes aszfalton autózhat hazáig.

Meddig tart az utca?

Az eset a képviselő-testület legutóbbi ülésén is szóba került. Dr. Turi György „Meddig tart a Táncsics utca?" címmel tett fel kérdést. Papp József válasza szerint az önkormányzat gazdasági bizottsága döntött így.
– Az utak átadásán elhangzott, hogy a felújított Táncsics utcába tizenhárom kisebb utca csatlakozik bele, ami így nem igaz, hiszen a Táncsics mintegy egyharmadát nem tették rendbe. Így pedig a Jókai, a Szatmári és a Várnai utca továbbra is a rossz állapotú Táncsics utcához vezet – mondta érdeklődésünkre dr. Turi György. – Az ott élőknek ez nem tetszik, és ezt nekem nap mint nap felháborodva jelzik is. Mindannyian azt gondolják: azért kerültek hátrányba, mivel Papp József a Kismartoni utcában lakik, vagyis ezért csinálták meg csak addig az utat. A testületi ülésen a polgármester azt is megjegyezte, hogy nem a Kismartoni, hanem a Kisfaludy utcáig újították fel a szakaszt, ami szintén nem igaz, csak meg kell nézni a helyszínt.

„ Amint forrás lesz"

A Kisalföld Kovács Tamás képviselőt, a utcarekonstrukcióról döntést hozó gazdasági bizottság elnökét kérdezte: meddig tart a Táncsics utca? A képviselő ragaszkodott az írásos válaszhoz, elektronikus levelében azonban csupán arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat idén mennyit költött útfelújításokra és ebből mekkora szakaszt sikerült rendbe tenni, illetve arra tett ígéretet, hogy amint forrásuk lesz, folytatják a beruházásokat. Konkrétan a félbehagyott Táncsics utcáról azonban nem írt, s erről Kovács Tamás ismételt telefonos érdeklődésünkre sem kívánt beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vezetők lemondását követelik

Több támogatást kérnek és a kisebbségi önkormányzat vezetőinek lemondását követelik azok a csornai… Tovább olvasom