Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hőkamerával a határban

Kapuvár–Hanság - A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai és a kapuvári rendőrök éjszakai határellenőrzést tartottak a minap. A mélységi ellenőrzéskor hőkamerát használtak az akcióban részt vevő rendőrök.
– Több millió forint értékű hőkamerát is bevetettünk abban az éjszakai akcióban, ahol a határövezetet és az oda vezető utakat ellenőriztük mintegy tíz rendőrrel és több gépkocsival – mondta el a csütörtök éjjeli akció részleteit Varga Krisztián százados, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, az akció parancsnoka.

Hőkamerával vizsgálják a Kapuvár környéki határszakaszokat.

Az akció hátterét Szakál Sándor őrnagy, a határrendészeti és közbiztonsági osztály vezetője ismertette: schengeni csatlakozásunk óta a zárt ellenőrzések a keleti határszélen vannak, ám az egykori határőrökkel kiegészült kapuvári kapitányság mélységi ellenőrzéseket végez a nyugati határon és annak körzetében.

– Az akcióban a bűnügyesek is részt vettek, és hatékonyságunkat növelendő, a megyei kapitányságtól igényeltünk éjjel is látó hőkamerát, melyet a megyei kollégák hoztak magukkal – tájékoztatott Varga százados. A hőkamera több millió forintos készülék, amely képes arra, hogy általa közel két kilométerre is ellátva megfigyelhetőek legyenek a sötétben mozgó emberek vagy bármilyen élőlény. A kamerát ismertetve a megyeiek elmondták, akár néhány tized foknyi hőmérséklet-eltérést is érzékel a kamera, akár egy egeret is meglátni vele.

A csütörtöki éjszakában a kapuvári és a megyei kapitányságról tíz rendőr vett részt két terepjáró gépkocsival. Szakál őrnagy szerint hasonló mélységi ellenőrzésekre a továbbiakban többször is lehet számítani a Kapuvár környéki határszakaszon és környékén.

Olvasóink írták

 • 8. KLMD 2008. február 05. 17:08
  „Énszerintem meg végezzék csak a dolgukat, mintmindenki más, de ez a hír miért hír? és kit érdekel?
  kisalföld lol”
 • 7. Zsu 2008. február 05. 10:20
  „No comment...
  Lehet, hogy milliós, de nem szórakozás. Szerintem legalábbis az átlag ember számára nem az a szórakozás, hogy a téli éjszakákat a határban tölti. Mellesleg az én olvasatom szerint az eszköz a megyeieké, nem pedig a kapuvári rendőröké, ergo a milliós jelző is megkérdőjelezhető.
  Hihetetlen és elkeserítő az emberi rosszindulat...”
 • 6. Kapuvári 2008. február 05. 09:51
  „A létjogosultságukat próbálják bizonyítani ilyen akciókkal,mert ha nem lesz eredmény, tizedelik a rendőröket!amúgyis milliós szórakozás az egész!legyen kevesebb,de jobban kiképzett rendőr!”
 • 5. Zsu 2008. február 04. 17:14
  „javítás: kell”
 • 4. Zsu 2008. február 04. 17:13
  „Látom jó magyar szokás szerint mindenbe bele kel kötni....de azért aki dolgozik, azt tényleg ne bántsuk már.
  Érdekes, a milliós éjszakai "szórakozással" kapcsolatban az nem jut eszedbe, hogy míg te a kényelmes, meleg ágyban épp a másik oldaladra fordulsz, addig a rendőrök kint a fagyban állva vigyázzák a biztonságodat? Azt hiszem ilyen "szórakozásra" kevesen vágynak egy fagyos téli éjszakán. Azért gondolkodjunk már egy kicsit.”
 • 3. Helyi lakos 2008. február 04. 15:50
  „Minden rendőrnek ki van adva, hogy az esti járörözésük után minimum 2 feljelentéssel és 2 helyszíni bírsággal térhetnek vissza a "bázis"-ukra! Na most, ha ennyi rendőr van Kapuváron, akkor csinálni kell már valamit, mert városon belül nem tudnak annyi feljelentést begyűjteni...
  De hogy mi értelme volt ennek a hőkamerázásnak, azt nem értem! Látszik a színvonal esik le a mélypont alá, hamarosan negyedelhetik a rendőrségnél munkáltatottakat.....”
 • 2. paintmarker 2008. február 04. 13:35
  „Én is ezt kérdem, mi eredménye volt ennek? Milliós nagyságrendű éjszakai szórakozás...”
 • 1. Kapuvári 2008. február 04. 13:07
  „És mi volt az értelme?milyen eredménye volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományos tor Vásárosfalun

Dél-Rábaköz - Szinte az egész települést megmozgatta a szombati disznóvágás Vásárosfaluban. A… Tovább olvasom