Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Hobbijuk lett a segítség

A tárnokréti önkormányzat minden munkában számíthat a helyiek segítségére. Legyen szó a közterületek szépítéséről vagy éppen az idősek napja szervezéséről.


Tárnokrétin a minap száz örökzöldet ültettek el a tájház udvarán és folyamatos a terek, parkok rendben tartása is. A közelmúltban a temető ravatalozójának bővítése is elkészült. Érdekesség, hogy minden a helyiek közreműködésével szépül.

Molnárné Boros Katalin polgármester arról számolt be a Kisalföldnek, hogy régi tervük volt a ravatalozó rendbetétele. Előbb a külső és belső rekonstrukciót valósították meg, majd a nyáron sort kerítettek az előtető megépítésére is. Így a szertartásokon zord időjárás esetén is fedett helyen búcsúzhatnak a gyászolók.

Tatai Sándor (b) szívesen segít a falu közterületeinek rendben tartásában. Ottjártunkkor Erdélyi József falugondnokkal a játszóteret takarították.
Tatai Sándor (b) szívesen segít a falu közterületeinek rendben tartásában. Ottjártunkkor Erdélyi József falugondnokkal a játszóteret takarították.

– Szerencsére a falubelieket bátran lehet hívni társadalmi munkára. Szívesen segítenek és valamennyi korosztály megszólítható – fogalmazott a polgármester. – Jó példa volt erre a hétvégén a tájház udvarának rendezése. Száz darab tuját vásároltunk és a rétiek segítségét kértük. Jöttek is az önkéntes tűzoltók közreműködésével, közel húszan. Ám nemcsak most, korábban is jellemző volt a segíteni akarás.

Molnárné Boros Katalin külön is kiemelte Erdélyi József falugondnok és Tatai Sándor hozzáállását. A falugondnok, aki a gyerekeket is szállítja busszal az iskolába, két „buszjárat" között, azaz amíg a gyerekekért nem kell elindulni, maga is kiveszi részét a kétkezi munkából. Tatai Sándor korábban a közmunkaprogram miatt állt az önkormányzat rendelkezésére. Munkaideje ugyan kitelt, de segítségére továbbra is lehet számítani.

– Ráérek és látom, hogy elkel a segítség. Miért ne jönnék, szívesen teszem – mondta szerényen a Kisalföldnek Sándor.

A polgármester még hozzátette: példaértékű, ahogy Sándor hozzááll a közt érintő dolgokhoz, feladatokhoz. Megjegyezte: készülnek a novemberi idősek napjára is. Műsort majd a fiatalok állítanak össze, a nőegylet tagjai pedig a vacsorát főzik meg az idősek számára. Az önkormányzat kis ajándékkal és némi készpénzzel próbál segíteni a nyugdíjasoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megáldják az új sírokat Csornán

November elsején, pénteken délután két órakor közös imára várják a híveket a Szent Antal-temetőben, majd az új sírhelyeket áldják meg. Tovább olvasom