Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Hivatalosan is humanitárius település

A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége a minap a „Humanitárius település" címet adományozta Magyarkeresztúrnak.

Németh Erzsébet polgármester elmondta, az első alkalommal odaítélt címet – további jó munkájuk nyomán – második fokozatban egy márványtábla, majd végül egy megkülönböztető helységnévtábla követheti.

A 462 lakosból 99 inaktív, 37 általános iskolás korú (ők a rábatamási iskolához tartoznak) és körülbelül 200 keresőképes korú lakója van a községnek, mely az utóbbi években a környéken élenjár a közösségi élet kialakításában, fejlesztésében. Ahogy ezen programok „helyi motorja", Némethné Rácz Krisztina elmondta, a megtisztelő címet a község pezsgő közösségi élete generálta. – A kulturális programokon túl a környező településekről a legmagasabb, alkalmanként több mint félszáz véradót „produkálunk", mely programokat követően a helyi óvoda alkalmazottainak jóvoltából finom vacsorával kedveskedünk az önzetlen segítőknek – mondta Némethné. A véradás mellett jelentősek az egészségnapok a községben. Emellett a település csinosításából is kiveszik részüket a magyarkeresztúriak. – Ehhez kapcsolódóan minden ünnepen az alkalomhoz illő településképet alakítunk ki – tette hozzá a helyi vöröskeresztes csoport vezetője. Némethné Rácz Krisztina tudatta, fontosnak tartják a helyi idősek segítését többek között öregek napi rendezvénnyel, nyugdíjasnappal és sok más, időseknek szóló programokkal.

Némethné Rácz Krisztina és Németh Erzsébet
Némethné Rácz Krisztina és Németh Erzsébet


– A közösségi programok szervezésében hat-hét aktivista rendszeresen részt vesz, ám elmondhatom, a többi helybéli is nagy számban kiveszi részét a munkából – mondta Némethné Rácz Krisztina. Magyarkeresztúr lakosságának majd fele (például a betlehem felállításakor közel kétszázan) rendszeres résztvevője a közösségi programoknak, ünnepeknek. – Úgy vélem, a Vöröskereszt ezen közösségi élet szervezését is díjazta a „Humanitárius település" cím adományozásával – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. merzsebet 2011. június 10. 19:43
    „Gratulálok Krisztinek és csapatának,további sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pünkösdi programok a Rábaközből

Szanyban falunapot rendeznek, ahol a pünkösd is fontos szerepet kap. Beleden a hétvégén rendezik a… Tovább olvasom