Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hitellel is számolnak a rábasebesiek

Rábasebesen az önkormányzat tervei között szerepel a tűzoltószertár felújítása, temetői járdaépítés és a Petőfi utca rendbetétele. A falu költségvetésében hitelfelvétellel is számoltak.
Rábasebes idei költségvetésében 26 millió forinttal számoltak a község vezetői. Az összeg nagy részét azonban a működési kiadások viszik el, így fejlesztésre nem nagyon futja 2006-ban.

Jelentős összeget fordítanak például a falugondnoki szolgálatra. Erre azonban szívesen költenek, mert ahogy Mizser Edit polgármester fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére: nagy szükség van az intézményre. Rossz hír viszont Rábasebesről, hogy a döntéshozók elutasították a községháza belső felújításának támogatására benyújtott pályázatot.
– Tavaly sikerült szintén pályázatból a hivatal épületének tetőzetét és nyílászáróit lecserélnünk. Most a belső munkák következtek volna, a festés, meszelés, lapozás – mondta Mizser Edit. – Ugyanitt működik az orvosi rendelő, az akadálymentesítésének megoldása is időszerű lenne, de önerőből erre sajnos nem vagyunk képesek.

Szintén pályázati támogatással szeretnék a tűzoltószertár rekonstrukcióját elvégezni. Az épület beázott, a tetőjavítással nem várhatnak, ezért egy sikertelen pályázat esetén is elvégzik a legszükségesebb teendőket. Nagyobb feladat lesz a Petőfi utca burkolatának rendbetétele. A községi vezetők az elképzelés megvalósításához ugyancsak eredményes pályázatban bíznak.
– Nemrégiben testületi ülésen fogadtuk el településünk zárszámadási rendeletét és sokat beszélgettünk az idei bevételekről, kiadásokról is. A költségvetésünkbe hitelfelvételt is terveztünk – jegyezte meg Mizser Edit rábasebesi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenéves a kapuvári gyermekosztály

Fél évszázados fennállását ünnepli idén a kapuvári kórház gyermekosztálya. A kapuvári gyermekosztály jelenlegi helyzetéről dr. Nagy Zsuzsanna osztályvezető főorvos tájékoztatott. Véleménye szerint az elmúlt évek személyzeti gondjai napjainkra jelentősen javultak. Az átmeneti nővérhiány után ismét tapasztalt és szakképzett dolgozók segítik a munkát. Tovább olvasom