Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Hirdetések fogságában

˝Az apróbetűs részt nem olvassa el. Letelik az egy hónap, értesítést kap elektronikus levélben, hogy hirdetése néhány nap múlva lejár. Az apróbetűt megint nem olvassa, pedig a lényeg ez esetben is ott rejtőzik.˝
Az interneten több olyan hirdetési oldal is található, melyen ingyen lehet eladásra ajánlani ingatlant. Létezik kettő olyan is – a www.ingatlanbazar.com és a www.ingatlandepo.com –, melyeken harminc napig tart a díjmentesség. Több ezren tudják már ezt hazánkban. Mind olyanok, akik bírósággal, behajtással fenyegetettek. (Az oldalak nem tévesztendők össze a piaci szabályokat tisztességesen betartó www.ingatlanbazar.hu portállal.)

Röviden a történet: az ügyfél regisztrál, elfogadja az üzleti szabályzatot és hirdet. Az apróbetűs részt nem olvassa el. Letelik az egy hónap, értesítést kap elektronikus levélben, hogy hirdetése néhány nap múlva lejár. Az apróbetűt megint nem olvassa, pedig a lényeg ez esetben is ott rejtőzik. A portálok egyébként Seychelles-szigeteki üzemeltetője közli, hogy amennyiben nem törli hirdetését, automatikusan fizetős szolgáltatást vesz igénybe. Ezt újabb három hónap elteltével ismét közlik, már nem apróbetűvel, kérve a 13.500 forint megfizetését. Az ügyfél kapkod, törölné ajánlatát, de nem tudja. Addig legalábbis nem, amíg nem fizeti meg tartozását. Mivel törölni nem tud, az óra tovább ketyeg és az állítólagos tartozás egyre emelkedik. Hallottam olyanról, akitől már 150 ezer forintot követel a cég. Számlát, csekket persze nem küld, csak e-mailen egy díjbekérőt. És fenyegetéseket bírósággal, behajtással. A károsultak több ezren lehetnek. Egymást arra szólítják fel, hogy senki ne fizessen. Ők már feljelentést tettek több hatóságnál is. A Gazdasági és Versenyhivatal eljárást is indított a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. Olvastam, egy hölgy nyugdíja felét fizette be, megijedve a követelésektől. A vállalkozás arra hivatkozik leveleiben, hogy korrekt tájékoztatást adtak ügyfeleiknek és a szabályzatot mindenki elfogadta. Igen, el, egy egérklikkeléssel. A mozdulatnak mégis olyan hatása lehet, mint egy aláírt szerződésnek.

Nagyon oda kell figyelni, ki mit köt az interneten, ki mit „ír alá" az egérrel. És kinek adjuk meg személyes adatainkat, címünket, telefonszámunkat. E két honlap pórul járt ügyfelei mindenképpen megtanulják a leckét. Tanulják meg mások is!

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. március 25. 18:29
    „Küldeni kell nekik egy válaszlevelet, hogy másnap fizetünk, még késedelmi kamatot is, jó lesz így?
    3 oldalt legörgetve az emailben pedig 2-s betűmérettel oda kell írni, hogy előtte viszont ők vállalják, hogy fizetnek nekünk 1 milliót.
    Aztán lehet ellenperelni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új pályázati kiírást akar a polgármester

A csornai polgármester szerint a médiaszerződés sérti a város érdekeit. Turi György rendkívüli… Tovább olvasom