Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

HÍR-es a rábaközi perec

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) Vidékfejlesztésért díjat kapott a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület. A standjukon kiállított rábaközi perecet HÍR-védjeggyel látták el.

Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor agrárminiszter a minap OMÉK-díjat adományozott a kapuvári székhelyű Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesületnek (RVE). Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás díját Hámori György, az egyesület elnöke vette át. A kapuvári székhelyű egyesület a fővárosi seregszemlén a rábaközi pereccel mutatkozott be. A termék a minap kapta meg az úgynevezett HÍR-védjegyet és az ezzel az elismeréssel rendelkező termékek csarnokában állították ki.

A rábaközi pereccel kiállító Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület kapta az OMÉK-díjat, amelyet Hámori György vett át a minap.
A rábaközi pereccel kiállító Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület kapta az OMÉK-díjat, amelyet Hámori György vett át a minap.


A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy célja a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjtemény hasznosítása és bővítése.

A kezdeményezés a Nyugat-Európában – francia mintára – a ’90-es években zajlott Euroterroirs- (Európa vidékei) program hazai adaptációja, mely a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésével 1998-ban indult el.

Olvasóink írták

 • 6. merzsebet 2011. október 06. 19:53
  „miranda köszönöm és is csak ezt írtam volna.Mivel Marika néninél vásároltam a szokásos perecemet szerdán,még nem költözött az "új fővárosunkba".A nevét meg kellett volna említeni.
  Most olyan világot élünk hogy az a Jani akinek egyfolytában jár a szája,mindegy hogy mit csak beszéljenek róla.
  wellington a perec mint ahogy írtad rábaközi de a készítője csornai mint ahogy miranda írta.
  Illet volna megemlíteni.Csak ennyi.”
 • 5. wellington 2011. október 06. 07:59
  „Marika néninek jó egészséget, Kapuvárnak pedig sok sikert, mert ezek szerint ha Csorna nem teszi, akkor felkarolják akár a csornai mestereket is. Szerintem ezért dicsérni, nem pedig megróni kellene ezt az egyesületet. (Amelyik egyébként nem Csorna, Kapuvár, hanem a Rábaköz nevét viseli, hasonlóképp ahogy a perec sem csornai, hanem rábaközi).”
 • 4. miranda1 2011. október 05. 21:34
  „Merzsebet,
  Nagy biztonsággal Csepreginé Marika néni Rábaközi perece kapta ezt a díjat, de mint sok mást Csornán ezt sem tudják felkarolni csak egy - ugyan Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesületként -működő de erősen Kapuvár irányába elfogult Egyesület képes megtenni. Mert ezt is mint annyi minden mást veszni hagyunk , "vigyék csak " akik foglalkozni akarnak vagy tudnak vele. ( ez sajnos Csornán nagy feladatnak tűnik remélem csak egyelőre)Ha jól meggondoljuk lassan minden Kapuvárra vándorol mert ott vannak olyan emberek akik felismerték hogy együtt könnyebb fellendíteni egy várost vagy vidéket. Lassan minden szinte csak Kapuvárhoz kötődik , övék a Hanság, Hany Istók,most már "ők "a Rábaköz szíve is. Csorna mintha nem is létezne , úgy gondolom bármennyire büszke Hámori Úr a kapuvári székhelyű egyesületére illett volna megemlíteni a perec készítőjét és származását , mert e nélkül a csodás RÁBAKÖZI étel nélkül ezt a díjat sem tudták volna megkapni.Bízom benne, hogy nem csak a Rábaközben de más vidékeken és országokban is CSORNA -a Rábaköz szíve - jut az eszébe az embereknek, ha hallanak erről a csemegéről, vagy fogyasztják éppen. Marika néninek pedig jó egészséget és kitartást a munkához , hogy még többen élvezhessék és megismerjék a rábaközi perecet.”
 • 3. merzsebet 2011. október 04. 19:34
  „antistar ,???????
  A kérdésem nem véletlen én úgy tudom hogy a rábaközi pereceket egy csornai hölgy készítheti csak.”
 • 2. antistar 2011. október 03. 06:21
  „A Gyuriék csinálták a házzasságkötő teremben...:)”
 • 1. merzsebet 2011. október 01. 19:10
  „Gratulálok!
  Már csak két kérdésem van hol készült és ki készítette azt az ominózus perecet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaszeretetre, egymás tiszteletére neveltek

Újjáalakulása huszadik évfordulóját ünnepli idén a csornai cserkészcsapat. Tovább olvasom