Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Himodon a falusi turizmusba fektetnek

Közel hetvenmilliót szánnak szálláshelyek kialakítására Himodon.Egy helyi civil szervezet és egy magánszemély is szálláshelyeket épít Himodon. A falusi turizmusra, a helyiek igényeire, valamint az ausztriai munkavállalók lakásigényeinek kielégítésére.

A Vendégváró Himodért Egyesület pályázata révén az egykori iskola épületében apartmanok készülnek 42 millió forintból.

– Az eredeti tervekben egy bentlakásos idősotthont szerettünk volna építeni, de erre a célra nincsenek pályázati lehetőségek – beszélt a kezdetekről Módos Ferenc polgármester. A hasznosítás lehetőségeit mérlegelve és az igények beérkezésével aztán a volt iskola első szárnyának átépítését kezdeményezte a község legfiatalabb egyesülete. A hatvanszázalékos támogatottságú pályázatból 25 millió forintot kap az egyesület, a többit saját erőből teremtik elő. Az iskola első szárnyában hét miniapartmant épít a kivitelező. Ezek apró konyhából, fürdőszobából és egy szobából állnak. Ez mellett egy közösségi helyiséget is építenek a szobák mellé. A munkák során új tetőt, nyílászárókat és fűtésrendszert kap az épület, s a külső szigetelést is felújítják. A napokban kiválasztották a kivitelezőt is egy kapuvári vállalkozó személyében, aki az időjárás javulásával meg is kezdi a munkát.

– Úgy vélem, elsősorban a nyári és vadászati idényekben számíthatunk érkező turistákra és nyári táborozókra. Nekik adhatjuk ki az elkészült apartmanokat, ám az ausztriai munkavállalókra és egyes esetekben helyi igényekre is számíthatunk – fogalmazott a polgármester.

Az egykori iskola első szárnyának átépítése azonban csak az első üteme volt az épület felújításának. A másik szárny felújítására újfent pályáznak a himodiak. Itt a könyvtár, sportszoba és zenekari próbahelyiségek kapnak helyet.

– A községben bármilyen turisztikai elképzelést üdvözlünk. Úgy vélem, Himod a következő években erre alapozhatja jövőjét vagy akár a helyi munkahelyek növekedését is – jelentette ki a polgármester.

A községháza elképzelései találkoznak egy helybéli, Csiszár Istvánné terveivel is. A himodi asszony a község menti erdőben épített egy hatszobás, tizenkét férőhelyes vendégházat. Ahogy lapunknak elmondta, a vadász- és pihenőturizmusra alapozza a ház jövőjét. – Az udvarról akár a vadvonulást is megfigyelhetik a látogatók – mondta a Kisalföldnek. Az úgynevezett Tölösmajornál épült vendégház 25 milliós beruházásból készült, melyből 8,4 millió volt a támogatás. Az erdőben, a régi vadászház mellé épült vendégház már készen áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységes lesz a térítési díj két otthonban Csornán

Ülésezett a napokban a csornai többcélú kistérségi társulás társulási tanácsa. Tovább olvasom