Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Himod: detektívek kísérték a Mikulást az oviba

A Magyar Detektív Szövetség tagjai elkísérték a Mikulást a himodi óvodába.
A Magyar Detektív Szövetség tagjai elkísérték a Mikulást a himodi óvodába, ahol átadták a szövetség ajándékait a rábaközi intézmény gyermekeinek. A fővárosi civil szervezet tagjainak felajánlásaiból támogatja a gyermekeket szerte az országban.

A Magyar Detektív Szövetség (MDSZ) elnöke és több tagja járt kedden délelőtt a himodi óvodában, ahova a fővárosi civil szervezet tagjai a Mikulást is elkísérték, majd átadták adományukat a gyermekeknek.

Dr. Herold Károly, a szervezet elnöke lapunknak elmondta, a detektívszövetség évről évre rendszeresen gyűjt tagjaitól hozzájárulásokat, melyekből aztán az ország számos pontján a gyermekeket támogatják. – Nem célunk, hogy egyedileg adományozzunk a gyermekeknek, úgy gondoljuk, hogy a közösségek támogatása több kisgyermekhez jut el, így esett a választás az óvodákra – mondta a szövetség elnöke, aki Sallay Károly és Krázsik József társaságában érkezett a Rábaközbe. Az elnök hozzátette: a himodi óvodát ifjabb Módos Ferenc szövetségi tag ajánlotta figyelmükbe. Az MDSZ a tavalyi évben egy fővárosi, nyolcadik kerületi óvodát támogatott, ebben az évben Himodra több mint húsz kilogrammnyi játékot hoztak, melyet a Mikulás adott át a gyermekeknek. A játékokat a szövetség tagjai által felajánlott forrásokból vásárolták.

A detektívszövetség tagjai a fővárosból hozták adományaikat Himodra.
A detektívszövetség tagjai a fővárosból hozták adományaikat Himodra.


Módos Ferenc polgármester lapunknak elmondta, hogy a himodi intézményben jelenleg 17 kisgyermekre felügyel két óvónő és egy dajka. Az óvoda létszáma évek óta stagnál, ám a polgármester megjegyezte, félő, hogy a létszám a következő években csökkenni fog.

– Ennek ellenére természetesen lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy a helyi kis óvodások körülményeit évről évre javítsuk – tette hozzá a himodi vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekülhet a Rába-völgy - nem épül szemétégető

A szemétégetőt tervező cég szóvivője úgy indokolta döntésüket, hogy már nem tartják gazdaságosnak. Tovább olvasom