Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Himod - Középpontban: konyha, járdák, rendezvények

Lakossági fórumot tartott a himodi önkormányzat. A helyieket a konyha, a rendezvények és a járdafelújítások érdekelték a legjobban
A polgármester a fejlesztések irányáról és az önkormányzati hivatal lehetséges helyéről is tájékoztatta a mintegy félszáz érdeklődőt.

Közel félszáz érdeklődő előtt tartott lakossági fórumot a minap a himodi önkormányzat. Módos Ferenc polgármester az idei és a tervezett fejlesztésekről is tájékoztatta a helyieket, hangsúlyosan említve a turisztikai és közösségieket. Ezek között is kiemelt szerepet kap a község központjának fejlesztése, melynek keretében pályázati forrásokból szeretnék felújítani a tűzoltószertárat a mellette lévő közösségi térrel együtt. Utóbbi magába foglalná a művelődési ház udvarának felújítását is.
A lakossági fórum résztvevői hosszan tárgyalták az egykori iskola épületének tervezett fejlesztését is, melyben a községháza elképzeléseiben egy apartmanház kialakítása szerepel. Ahogy a polgármester hangsúlyozta, a pályázat önrésze az épület elavult nyílászáróinak cseréjére sem lenne elég, a pályázati forrásokból viszont teljes külső felújításra és több apartman kialakítására is lesz pénz. A szálláshelyekre úgy tűnik, helyi érdeklődés is lenne.

A fórum kiemelt témája volt a helyi konyha kérdése. Számos – néhol személyeskedő – hozzászólás volt e témában. A helyi konyha élelmezésvezetőjének munkája nemrég szűnt meg a településen, e kérdésben némileg megosztott a falu közvéleménye.

A himodi közmeghallgatáson elhangzott, a képviselő-testület több alkalommal tárgyalt a januártól kialakítandó önkormányzati hivatal helyéről. Himod egyelőre nem szándékozik a mihályi körzethez csatlakozni, a kapuvári polgármesterrel történt tárgyalások után a kivárás álláspontjára helyezkedett a község vezetése.

Számos hozzászóló kérdezett rá a helyi járdaépítés ütemezésére, melyre Módos Ferenc polgármester válaszában elmondta, a pénzügyi lehetőségekhez mérten folyamatosan építik és újítják fel a település járdáit.

Egyik hozzászóló rákérdezett a növekvő számú helyi rendezvény szükségességére. A himodi polgármester hangsúlyozta: egy település élhetőbbé tételéhez elengedhetetlen a közösségi programok szervezése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy bősárkányi pajtában

Eloltották a tüzet vasárnap délelőtt a bősárkányi tsz-telepen abban a pajtában, ahol az ott tárolt… Tovább olvasom