Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Híddal bővülhet a kapuvári kerékpárútrendszer

Egy helyi vállalkozó által épített ipartelepi szakasszal tovább bővül a kapuvári kerékpárútrendszer.


A napokban adták át a bicikliseknek a kapuvári kerékpárútrendszer legújabb szakaszát, amely a Szent Kristóf étteremig elkészült részt köti össze az Ipartelepi úttal. A közel 300 méter hosszú, térkővel burkolt út mintegy négymillió forintjába került a költségvetésnek.

Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője lapunknak elmondta: az önkormányzati pénzből épült utat helyi vállalkozó készítette. Ezt a gyalogosok és kerékpárosok egyaránt használhatják.

– Az új szakasz valamivel keskenyebb, mint a korábbiak. Ennek oka, hogy itt a Diadal-üzem kerítése és a park behatárolta az út szélességét – mondta az irodavezető.

– Egyfajta adósságrendezés az új szakasz megépítése, hiszen a belvárost és az ipartelepet összekötő kerékpárút az egyik legforgalmasabb része a városnak a reggelente munkába biciklizők miatt – jegyezte meg Hámori György polgármester. A kapuvári kerékpárút-hálózatról közölte: már jobbára a belvárosig érnek az utak, összekötésük még azonban várat magára.

– Komoly ráfordítást igényel a Fő téri kereszteződés kiépítése és tervekkel rendelkezünk a belvárost és Gartát összekötő szakasz felújítására is – mondta a városvezető. Utóbbi egyik legújabb eleme lesz a Kis-Rábán átívelő kerékpároshíd. – Mivel az új Szent Anna hídon nem tudtunk kerékpárossávot kialakítani, ezért egy párhuzamos átkelőt terveztünk – mondta Hámori György. A Fő téri, boltok előtt vezető szakasz – melynek költségeit Vertetics István 7–8 ezer forintos négyzetméteráron becsüli – és a híd építése csak pályázati forrásokból képzelhető el, hasonlóan a tavaly kialakított kerékpárutakhoz.

Utóbbiak Hanság felé eső szakaszáról a polgármester elmondta: az új szakaszon a repedéseket megállították. A garanciális munkákat – egy egységes burkolat megépítésével – tavasszal folytatják. A város csak ezt követően veszi át azt a beruházótól.

A kapuvári bicikliútrendszerről érdeklődésünkre Degovics István túraszervező úgy vélekedett: a városkörnyéki útvonalak – a legutóbbi fejlesztések nyomán – már alkalmasak a túrázásra, 40–50 kilométeres útvonalat többet is ajánl a város által a Vallai híd avatójára kiadott térkép.

– A belvárosi szakaszok minőségével és mennyiségével sincs gond, ám a Fő téri átkelő hiánya nehezíti a túraszervezést – mondta Degovics István. – Emiatt a kerékpárosok általában a külvárosokat jelölik meg indulási pontként. A kistölgyfamajori szakaszok rossz minőségéről a városháza és a kivitelező is tud. Úgy gondolom, tavasszal van még tennivaló ez ügyben – tette hozzá Degovics István.

Olvasóink írták

  • 1. levente0304 2013. november 15. 12:39
    „Már éppen aggódtam a Degovics Ur miatt, hogy eltünt a közéletből !))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: A húsgyár jövője a szövetkezetekben rejlik

Kapuváron tartott sajtótájékoztatót Bocskay József, a Szociális Szövetkezetek Országos Szövetségének… Tovább olvasom