Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Híd épül a Hanság-főcsatorna felett - Galéria!

Ismét kifizetődőnek bizonyul a határon átnyúló turisztikai együttműködés. A Fertő tó - Fertőzug nemzeti parkban egy új projekt járul hozzá ahhoz, hogy végleg eltűnjenek a határok Magyarország és Ausztria között.

Wallern magasságában egy híd épül az egykori határvonal felett Magyarország irányába közel nyolcvanmillió forintból. A munka a nyár végén kezdődik és a jövő évben már át is adják a kerékpáros- és gyalogosforgalomnak.

˝Hidakat verni - régiókat összekötni˝ - a Hanság-főcsatorna feletti új kerékpáros híd alapkőletétele" mottóval rendeztek nagyszabású ünnepséget szerda délelőtt a Fertőzugban - írja a burgenland.orf.at.

A ˝Fertő-Hanság mobil" - határon átnyúló projekt célja, hogy a Neusiedler-See - Seewinkel (Fertő tó - Fertőzug) régió egy ökoturisztikai modellrégióvá fejlődjön tovább.

Új híd épül a Hanság-főcsatornán - Alapkőletétel

A második világháború után lerombolt Wallern-i híd helyén épülő új, mintegy 30 méteres szerkezeten kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnek majd.

Szerda délelőtt nagyszabású ünnepség keretében zajlott le a híd alapkőletétele. Az ünnepségen Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök és Szalay-Bobrovniczky Vince a Magyar Köztársaság bécsi nagykövete is jelen volt.

33 kerékpárkölcsönző lesz az út mentén
Kapuvár önkormányzata felelős a magyar részen megvalósuló projektelemek koordinálásáért. Az osztrák–magyar határon átnyúló együttműködési program keretében a város önkormányzata 2,3 millió eurós támogatást kapott. Hámori György polgármester elmondta:

˝A híd alapkőletételével veszi kezdetét a térség ökoturizmusának új lendületet adó projekt megvalósítása. Ennek keretében kiépül a térség kerékpár-úthálózata és csatlakozik a burgenlandi rendszerhez. 33 kerékpárkölcsönző állomás létesítése szerepel a tervekben.˝

Vasúttal a Fertő parton
A régióban közlekedő Fertővidéki Vasutat is modernizálják mobilitási projekt keretében, melynek köszönhetően a Fertő tó keleti oldala teljes egészében bejárható lesz a vasúttal. 2012-ben már a szárazon, gyalog és kerékpárral is átkelhetünk a Hanság-főcsatorna felett - olvasható a portálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Missziós napok

A közelmúltban missziós napokat tartottak a bágyogszováti egyházközségben és a hozzá tartozó… Tovább olvasom