Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hiba csúszott a pályázat elszámolásába

A faluközpont felújításának pályázati elszámolása gondot okozhat Cirákon, jogi lépéseket tesznek az ügyben. A polgármester szerint további fejlesztésekre lenne szükség, ám előbbiek fényében óvatosabb a községháza.
– Akár panaszmentes évet is zárhatnánk az idén, hiszen megszépült a község központja és további terveink is vannak. Ám éppen a központ felújítása és a legfrissebb szemétügy kapcsán nem tudok év vége felé felhőtlenül örülni – kezdte Tóth Sándor ciráki polgármester.

– Hogy a rövidebbel kezdjem, a minap kirobbant „kukaügy"  a ciráki testület kedélyeit is borzolja. Természetesen mi sem fogadjuk el a kisméretű edények megszüntetését – jegyezte meg a polgármester. Hozzátette, a jelenlegi szolgáltatóval vannak kommunikációs problémák is, Cirákon remélik, mielőbb megoldódnak ezek az eddig nem jellemző
gondok.

További buszmegállókat újítana a ciráki községháza: Németh Evelin és Simon Viktor Sopronba ingáznak nap mint nap.
További buszmegállókat újítana a ciráki községháza: Németh Evelin és Simon Viktor Sopronba ingáznak nap mint nap.


Tóth Sándornak minden oka meglehetne az örömre, hiszen az idén szinte teljesen megújították a község központját. Térburkolást végeztek, buszöblöket újítottak fel és parkolókat is kialakítottak.

– A pályázati forrásokból megvalósult fejlesztés elszámolásába azonban némi hiba csúszott, így jelenleg mi finanszírozzuk a közel 20 milliós projektet – mondta. Hangoztatta: ez a tény feszültséget okoz, mert lehetetlenné teszi – az enélkül viszonylag rendben lévő – költségvetésbe beütemezett vállalások maradéktalan betartását.

Jövőbeni terveikben a község központi részének végleges kialakítása, folytatása és a helyi intézmények felújítása is szerepel. Szükségük lenne további buszmegállók, buszöblök felújítására, ám sajnos a nemrég indult rábaközi 200 milliós közlekedésfejlesztési programból kimaradtak. Ugyancsak szeretnék felújítani a posta és az orvosi rendelő tetejét, az egykori iskola szigetelését és nyílászáróit is.

– Komoly, több 100 milliós beruházás lenne a belvíz- és szennyvízrendszer kialakítása. Azt gondolom, erre csak célzott pályázattal lehetne pénzt szerezni – mondta a község polgármestere. Még ebben a ciklusban szeretnének sort keríteni járdafelújításra is. – Az év eleje óta működik velünk együtt a Mihályi központú közös hivatal, melyről csak jó véleménnyel lehetek. Még úgy is, hogy a megye egyik legnagyobb – hét településsel működő – közös hivataláról van szó – tette hozzá Tóth
Sándor.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbecsülik tanítóik emlékét

A múlt értékeit és az értékek létrehozóinak emlékét is őrzik Markotabödögén. Egykori pedagógusok… Tovább olvasom