Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hiánypótló sorozat iskolásoknak

Csorna - Tubán József csornai és kapuvári evangélikus lelkész tollából a minap jelent meg egy egyházi sorozat első kötete. A lelkész szerint a háromrészes mű az általános iskolások tanulását szolgálja.
„Krisztus népe, Isten nagy csodája" címmel a napokban jelent meg a csornai és kapuvári evangélikus lelkész, Tubán József könyve. A fiatal, harmincnégy éves lelkész már több szakmai publikációt is kiadott, mostani írását azoknak a gyermekeknek és családoknak szánja, akik megismernék az evangélikus egyház történetét, működését.

– Az ötletet id. Magassy Sándor és Magassy Katalin munkája adta, akik néhány éve jelentettek meg egy hittankönyvet az általános iskolák alsósai részére – ismertette a mű keletkezésének körülményeit Tubán József. A szerző és a könyvek kiadására alakult munkacsoport elhatározták, hogy a felsősöknek is készítenek egy hasonló művet, melyből nemcsak az evangélikus egyházat, de a vallás több ágának jellemzőit is megismerhetik az iskolások. Az első rész, melynek előszavát Ittzés János püspök írta, a hatodikosoknak szól, a később megjelenő második és harmadik részekből a hetedik és nyolcadik osztályosok tanulhatnak. A könyvekhez egy munkafüzetet is kiad a munkacsoport, melynek megjelenése szeptember végén várható.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 milliárd intézményfelújításra Csornán

Csorna - John Emese SZDSZ-es politikus tartott fórumot kedden Csornán. Pedagógusokkal,… Tovább olvasom