Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Hetvenöt évesen újulhatott meg a csornai posta épülete

Hetvenöt éve épült a csornai posta. Az épület azóta felújítások nélkül szolgált. Az elmúlt esztendő második felében láttak hozzá teljes rekonstrukciójához. A munka 120 millió forintba került.
Bár az ügyfelek már február másodika óta a felújított, korszerűsített csornai postán intézhetik ügyeiket, a hivatalos és ünnepélyes átadás tegnap történt meg. Karsai Anita tanuló, a területi népdaléneklési verseny győztese szórakoztatta a vendégeket, azután pedig Krutki Józsefné dr., a Magyar Posta Rt. Nyugat-magyarországi Területi Igazgatóságának igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Bősze István, az ingatlanszolgáltató központ vezetője felidézte a csornai posta épületének történetét. Szivi László üzleti vezérigazgató-helyettes azt kívánta az ügyfeleknek, hogy érezzék magukat otthon a felújított épületben és fedezzék fel a bővülő szolgáltatásokat. Mint fogalmazott, minőséget jelent az is, hogy a szállítási és a feldolgozási logisztikában egyre inkább a számítástechnikát, az informatikát alkalmazzák.
Papp József polgármester a város nevében mondott köszönetet a felújításért. Úgy vélte, tiszteletre méltó a posta elkötelezettsége a folyamatos modernizáció mellett.

Végül Papp József és Szivi László átvágta a nemzetiszínű szalagot, s ezzel jelképesen is átadták a megújult épületet, Kaszáné Smuk Teodóra postavezető pedig bemutatta azt a vendégeknek. A ház 1929-ben épült, ám teljes felújításra azóta nem került sor.

Azonban időközben elkerülhetetlenné vált a rekonstrukció, melyhez 2003-ban az anyagi források is rendelkezésre álltak. A tervező pályázat útján, a kivitelező közbeszerzési eljárás során nyerte el a munkát. A beruházás mintegy 120 millió forintba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisipart a fodrászok jelentik

A Rábaköz legkisebb településein szinte teljesen eltűnt a szolgáltató jellegű, kisipari tevékenység.… Tovább olvasom