Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Hetvenöt év emlékei

A kapuvári táncosok Hany Istók című táncjátékában közreműködtek a kapuvári Haydn-kórus tagjai, valamint a szanyi Bokréta férfi táncosai is.
Szombaton látványos menettánccal és a kapuvári Lóbarátok Köre felvonulásával csalogatták a közönséget a kapuvári Hanság Néptáncegyüttes hetvenöt éves jubileumára a táncosok.
Az ünnepségen a polgármester, Nagy István, az együttes egykori vezetője köszöntője után az ausztriai Illmitzből érkezett táncosok produkciójának tapsolt a nézősereg. A két együttes között több mint harminc éve élő kapcsolat van, kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.

A kapuvári táncosok Hany Istók című táncjátékában közreműködtek a kapuvári Haydn-kórus tagjai, valamint a szanyi Bokréta férfi táncosai is. Az est végén az osztrák táncosok köszöntötték a kapuváriakat, majd Koloszárné Fábián Magdolna, az együttes vezetője mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt években különböző módon támogatták a Hanságot.

Kissné Lukácsi Mariann 1979 óta tagja az együttesnek, mint mondta, a tánc szinte az egész életét kitölti. Az itt szerzett tapasztalatait óvodai munkája során is hasznosítani tudja, s igyekszik már a kisgyerekek között népszerűsíteni a népi kultúra értékeit. Nagyon szeret táncolni, a jókedv s a társaság miatt tagja még ma is az együttesnek.
Varga Imréné a legidősebb táncosok közé tartozik, párjával együtt 1955-ben kezdték szereplésüket a népi együttesben, melyet Tarsoly Attila alakított. Férjével együtt nagyon kedveli a táncot, vidám órákat jelent számukra. Büszke arra, hogy szinte egész Európát beutazhatta a Hansággal, legemlékezetesebb számára a jereváni túra.
Varga Szilárd 16 éve tag, nagyon sokat kapott a csoporttól az elmúlt évek alatt. Mint mondta: nagy izgalommal készült az előadásra, hiszen ő alakította Hany Istókot. Véleménye szerint ez a szerep kevesebb tánctudást, inkább színészi teljesítményt igényelt, de úgy gondolja, sikerült jól megformálnia a mondabeli alakot.
Rosta Béla 1967 óta táncol, véleménye szerint nagyon jó a társaság. Valamikor mindkét lánya is tagja volt az együttesnek, de ők már abbahagyták a táncot. Nagyon szeretné, ha a régiek közül minél többen visszajönnének közéjük, s ezáltal még sikeresebb lehetne a néptánccsoport.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárnokrétiben is új a vezető

Tárnokrétiben a változásra szavaztak október elsején a helybeliek és Jankovits Ferencnét… Tovább olvasom