Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Hetvenévesen is színpadra állna

Kapuvárért emlékérmet kapott a város jelenlegi néptánckultúrájának megalapítója. Molnár ˝Monek˝ Imre hetvenévesen is visszatérne a színpadra.


Egész estés gálával ünnepelte negyedszázados jubileumát a Kapuvár néptáncegyüttes, a Rábaköz egyik legmeghatározóbb civil szervezete az elmúlt hétvégén. A rendezvényen vehette át a polgármestertől a „Kapuvárért emlékérmet" Molnár Imre, a táncegyüttes alapítója.
„Monek", ahogy a városban ismerik, 1960-ban ismerkedett meg a néptánc alapjaival, majd az akkoriban egyeduralkodónak számító fogyasztási szövetkezet néptánccsoportját vezette. Az együttes már a hetvenes években is kiváló eredményekkel öregbítette a város hírnevét, ám közbeszólt valami... Ahogy akkoriban beszélték, a szövetkezet vezetése nem tudta összeegyeztetni elképzeléseit a táncosok szerepléseivel.

Molnár Imre egy ifjú tanítványával: Hét évtizeddel a háta mögött is folytatná a néptáncot.
Molnár Imre egy ifjú tanítványával: Hét évtizeddel a háta mögött is folytatná a néptáncot.


– Úgy tűnik, személyem volt az a pont, ahol az együttes munkája és a szövetkezet vezetésének érdekei nem egyeztek – emlékezett Molnár Imre. Kiemelte, az ellentétek végül szakításhoz vezettek. Ám ekkor mutatkozott meg az igazi közösség ereje: vezetőjének távozásával a néptánccsoport tagjai követték mesterüket és megalakították a már többszörösen kiválóra minősített mostani együttest.

– Büszke vagyok arra, amit a mai fiatalok művelnek a színpadon. Azt gondolom, valahol az én munkám is ott van a mozdulatokban – mondta Molnár Imre. Hozzátette: élete legnagyobb kudarcának tartja, hogy abbahagyta a táncot, melynek feleségét is köszönheti.

– Úgy gondolom, még mindig ott a helyem a színpadon, még mindig tudok tenni a kapuvári hagyományokért – fogalmazott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aljegyző Patonáról Csornán

Új aljegyzője van Csornának március elsejétől. Tovább olvasom