Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hetvenegymillió forintból szeptemberre felújítják a beledi óvodát

Negyvenkétmilliós pályázati forrásból és huszonkilencmillió forint önrésszel újítják fel a beledi óvodát. A munkák már megkezdődtek, a városháza tervei szerint az egyik szárny augusztus végére készen lesz.A napokban kezdődtek meg a beledi óvoda felújítási munkálatai. Ahogy a városházán tartott sajtótájékoztatón Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta, ez év elején megnyert pályázaton 42 millió forintot kapott a város, melyhez a helyi költségvetésből mintegy 29 millió forintot tettek hozzá, utóbbihoz nem vett fel hitelt a városháza. – Hiába a korai pályázat, a munkákat csak a napokban tudtuk megkezdeni, hiszen a közbeszerzési eljárásokat is le kellett bonyolítani – mondta a polgármester. A felújítás idejére – még a négyhetes óvodai leállás előtt – a gyermekeket az iskolában helyezték el.

A 71 milliós felújítás keretében teljes külső és részleges belső felújításokat végeznek el, többek között hőszigetelést, a 92 nyílászáró cseréjét és a födém szigetelését. Tompáné Balogh Mária kiemelte, az óvodára már napkollektorokat is felszerelnek, a városházi működési költségek mérséklésére, és az óvoda kazánjait is modernebbekre cserélik. – Az iskolai konyha után ez már a második projekt, ahol napkollektorokat szerelünk és reményeink szerint további beledi beruházásokban is folytatjuk az energiafelhasználás racionalizálását – tette hozzá a polgármester.
A városháza tervei szerint az intézmény egyik szárnya augusztus végére elkészül, a másik szárny belső, energetikai felújítására pályázati forrásokat várnak.

A sajtótájékoztatón Gerencsérné Németh Erika intézményvezető elmondta, a beledi óvodába a dénesfai és rábakecöli tagintézményekkel együtt 126 gyermek jár, közülük 89-en belediek. Az ovi a helyi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ (MÁMK) keretein belül működik. A most megkezdett felújítást megelőzően 2004-ben volt az épületen némi rekonstrukció, akkor földrengés rongálta meg kissé a falakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogyatékosok napközi otthonát el kell költöztetni

Új helyre költöztetik a Csornai kistérség fogyatékosok napközi otthonát. Tovább olvasom