Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Hetüknek hétféle feladat jutott

Az elmúlt egy évét értékelte a tavaly októberben megválasztott mihályi képviselő-testület. Szigorították a segélyezés rendszerét, üzemeltetik a kastély parkját, valamint felújítják a faluház környékét.
Lakossági fórumon értékelt évet a tavaly októberben megválasztott új mihályi képviselő-testület. Csitei Gábor polgármester a hétfős képviselő-testület minden tagjának személyre szabott feladatot állított fel.
– Heten vagyunk, hét célcsoportot állítottunk össze megválasztásunkkor a következő négy évre – mondta Csitei Gábor. Ezek között szerepel a Dőry-kastély sorsa, a turizmus, a falufejlesztés, az idősek és a gyermekek kérdésköre, az önkormányzati munka strukturális átszervezése, a kultúra-sport-szabadidő és az intézményfenntartás.

A testület első lépésben felmérte az önkormányzat ingatlanjait, melyek közt szolgálati lakások (4 darab), orvosi rendelők, körjegyzői, védőnői irodák és szociális ingatlanok is vannak. – Ezt követően áttekintettük a fa-
lu segélyezési rendszerét. E téren jelentős szigorításokat vezettünk be – mondta a polgármester. – Utóbbi eredményeként az egy évre tervezett segély összegéből fél év alatt csak annak 26 százalékát használtuk fel. A kérvényeket alaposabban ellenőrizzük és minél több embert vonunk be a közmunkák rendszerébe – avatott be a részletekbe Csitei Gábor. A takarékos gazdálkodás jegyében a 100 ezer forintnál drágább munkákra legalább három ajánlatot kérnek, és itt is többször előnyben részesítik a helyi vállalkozásokat.

Dőry-kastély: A parkot és az állagmegóvást már átvette a községháza.
Dőry-kastély: A parkot és az állagmegóvást már átvette a községháza.


– A beruházások során megújítottuk a faluházat, most ennek környezete következik – mondta Mihályi polgármestere. Ezenkívül az iskola informatikai rendszerét fejlesztették, s folyamatban van a temető kerítésének felújítása is.

Visszatérő kérdés Mihályiban a Dőry-kastély további sorsa. A műemlék parkjának kezelését és az épület állagmegóvását már átvette a helyi önkormányzat, az épület további sorsának meghatározásáról egy anyagot adtak át az országgyűlési képviselőnek. Ahogy a polgármester elmondta, mindenképpen a turizmus terén képzelik el a műemlék jövőjét. Csitei Gábor hozzátette, sajnos a kastély régészeti feltárása után nem végeztek a munkálatokkal, a helyreállítást a jövőben be kell fejezni.

Csitei Gábor szerint nagy lépés volt az intézmények összevonása, ezekben öt szomszédos község vesz részt. Terveznek járdaépítést és játszótér-felújítást is Mihályiban. – A következő hónapokban az új önkormányzati törvény figyelembevételével fejlesztjük térségi kapcsolatrendszerünket – beszélt terveiről a mihályi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágányzár Csorna és Sopron között hétfőn és kedden

A GYSEV Zrt. tájékoztatja tisztelt utasait, hogy a Sopron-Csorna vasútvonalon végzett pályaépítési… Tovább olvasom