Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hétszázmilliót költenek el Csorna városközpontjában - fotók

Több mint hétszázmillió forint értékű rekonstrukció zajlik öt helyszínen Csorna városközpontjában. A fejlesztéseket kistérségi, önkormányzati és pályázati forrásokból végzik.

Öt helyszínen zajlik építkezés a csornai városközpontban. A rekonstrukciók összértéke 729 millió forint, melyet pályázati, önkormányzati és kistérségi forrásokból biztosítanak. Megszépül a városháza, a Széchenyi-iskola, a művelődési központ, valamint a Szent István téri óvoda és bölcsőde is.

– A városháza átalakítási, külső munkálatai szeptember végéig tartanak – mondta el portálunknak Turi György polgármester. A homlokzat felújítása mellett szigetelik az épületet, valamint a nyílászárókat cserélik le. A beruházás összértéke mintegy 65 millió forint.

Városháza – Homlokzatfelújítás és nyílászárócsere.
Városháza – Homlokzatfelújítás és nyílászárócsere.

Augusztusban fejeződhet be a Széchenyi-iskola középső épületének felújítása, melyen jelenleg dolgoznak a szakemberek. Hamarosan megkezdődik az iskola előtti parkolók kialakítása és a csapadékvíz elvezetésére szolgáló létesítmények építése. – A bruttó 528 millió forintos költségvetésben az óvoda felújítására szánt keret is benne van – tette hozzá a polgármester. A Szent István téri intézményben a korábban indított átalakítások lassan befejeződnek, augusztusban egy csoportszobával bővül az intézmény. Várhatóan szeptember első felében a gyermekek birtokba vehetik a felújított, bővített óvodát.

Kistérségi projekt keretében bővítik a Szent István park szélén álló művelődési központot. A homlokzati munkák a Premontrei park felől kezdődnek. A közel bruttó 107 millió forintba kerülő felújítási munkák várhatóan október második felében érnek véget. Hasonlóan ősszel, információink szerint szeptember közepén, fejezik be a 28 millió forintos ráfordítással felújított bölcsődét is.Széchenyi-iskola – A napokban a parkolók következnek (fent).
Művelődési központ (lent) – Kistérségi intézménnyé bővül.


Turi György polgármester elmondta, az öt helyszínből négy uniós támogatással valósul meg, a bölcsődére hazai támogatási forrásokat biztosítottak. – Mindegyik fejlesztési projektben a városháza jelentős többletönerőt vállalt a támogatások mellett – jelentette ki Turi György.

Hozzátette: a városházi rekonstrukciót követően a polgármesteri hivatal épületének arculata megváltozik, míg a bölcsődénél és az óvodánál csak részleges felújítás zajlik. – Lenne még tennivaló mindegyik intézményben, ám jelenleg a most folyó és betervezett munkákra van pénz – mondta a csornai polgármester. Megjegyezte: a Széchenyi-iskola teljes felújításának befejezése év végére várható, melynek eredményeként kialakítják a sport- és játszóudvarokat is.

Olvasóink írták

 • 20. czindi 2010. augusztus 04. 22:08
  „Kedves modortalan! Megkérdezhetem, miért nem jelent meg az írásom a falon?”
 • 19. nemszabri 2010. augusztus 04. 10:57
  „Nem értem én ezt!
  Az nem fontos,h a gyerekek hova járnak óvodába, iskolába?”
 • 18. rick_ 2010. augusztus 03. 23:35
  „16. czindi

  Keress egy olyan cikket is, amikor 315 volt az Euro a szocik alatt 2009 március környékén, mielőtt gépelsz. Akkor mennyi volt a "veszteség"? Egyébként magyarázd már el nekem ezt a 300 milliárdos veszteséget. Ha visszamegy az árfolyam mondjuk 10 forintot akkor ezek szerint nyereség van? Vagy arról hallgatunk?

  Egy devizahiteles az elmúlt egy évtized nagy részében jóval kevesebb részletet fizetett, mint egy forinthiteles mert olyan volt az árfolyam. Erről persze minden panaszkodó bölcsen hallgat. Ha a különbözetet eltette volna ínségesebb időkre, most nem lenne gondja.

  Járjon neked is az eszed... :D”
 • 17. czindi 2010. augusztus 03. 21:28
  „ide is leírom, újságcikk: "Lejtőn a forint" ..."gyengült a magyar deviza...egy euróért 271 forintot is kellett adni..." a dátum: 2009.08.28. Az átkozott szocik alatt...Most hol is tartunk? Hajrá egekig dícsért Kósa és Szíjjártó urak?! ( vagy nem is véletlen elszólás volt? Az eredmény több mint 300 milliárdos veszteség.)
  Egyébként van egy magyar közmondás: addig nyújtózkodj... És nem kárörvendek, én is megszívtam, nekem is van svájci-frank kölcsönöm... A magyarok mindig helyhezkötöttebbek voltak, történelmi tradíció. Ráadásul sokáig nem volt magántulajdonuk, most pótolni akarták...legalább egy saját ház, lakás erejéig... Jó lenne, ha az eszetek járna előbb, azután a szátok akarom mondani a billentyűtök... A múlt ismerete nélkül pedig csak szájat-tépni lehet...”
 • 16. rick_ 2010. augusztus 03. 19:57
  „13.

  "De hogy tudd kik a "neolibsik" a transznacionális tőke kiszolgálói 1988 óta"

  Hmmm... Oké, oké... De akkor miért szidják sokan a Zorbánt, amiért azt mondta a transznacionális tőke egyik letéteményesének, hogy menjenek haza, nem szolgáljuk ki az érdekeiket?”
 • 15. rick_ 2010. augusztus 03. 19:52
  „12.

  Ez így mind oké, de a KÉNYSZERÍTIK az egy kicsit erős...
  A számaid is sántítanak kissé, ugyanis amíg nyugaton a társadalomban szokásos norma a lakásbérlés (nyilván a nagyobb munkavállalói mobilitás, illetve az aktuális igényekhez és jövedelmi szinthez való igazodás miatt) addig nálunk szinte lenézik, aki nem építkezik vagy saját lakásban lakik. Mi van vidéken? Egy csomó kétszintes családi ház benne egy 50 körüli pár, akinek a gyerekei valahol máshol építkeznek, de jó nagy házat a gyerekek miatt... Kell tényleg több bérlakás, és úgy tudom van is ilyen terv most. De ha máshogy nem, a bebukott hitelesek lakásaiból...

  Szocdem program meg lehet, hogy van 20 éve, de a szocdemek nem rúgtak labdába az elmúlt 20 évben. Nem gondolom, hogy a következő 10 évben feltörnének... :)”
 • 14. szocdem 2010. augusztus 03. 19:45
  „kedves rick!

  Még valami!

  Nem szidok senkit. De hogy tudd kik a "neolibsik" a transznacionális tőke kiszolgálói 1988 óta :
  MDF
  SZDSZ
  FIDESZ
  MSZP

  ezeket a pártokat Bogár László és mások szerint már a rendszer váltás előtt "megtervezték és szponzorálták, hogy a lakosság rájuk szavazzon. A marketing sikeres volt, ma ezért vannak szegények, bukott hitelesek, stb. Holott gazdag ország vagyunk, a gazdasági teljesítményünk, és az erőforrásain ezt nem támasztják alá!

  Az eu szociális chartáját Orbán Viktor nem írta alá mondván:" itt nincs szegénység, nem tudjuk mi az".
  AZ Eu meg elhitte (akkor még) a sok lizingelt autó és lakás láttán........”
 • 13. szocdem 2010. augusztus 03. 19:45
  „kedves rick!

  Még valami!

  Nem szidok senkit. De hogy tudd kik a "neolibsik" a transznacionális tőke kiszolgálói 1988 óta :
  MDF
  SZDSZ
  FIDESZ
  MSZP

  ezeket a pártokat Bogár László és mások szerint már a rendszer váltás előtt "megtervezték és szponzorálták, hogy a lakosság rájuk szavazzon. A marketing sikeres volt, ma ezért vannak szegények, bukott hitelesek, stb. Holott gazdag ország vagyunk, a gazdasági teljesítményünk, és az erőforrásain ezt nem támasztják alá!

  Az eu szociális chartáját Orbán Viktor nem írta alá mondván:" itt nincs szegénység, nem tudjuk mi az".
  AZ Eu meg elhitte (akkor még) a sok lizingelt autó és lakás láttán........”
 • 12. szocdem 2010. augusztus 03. 19:38
  „kedves rick!

  Te sem érted!

  A hitelesek azért buktak be, mert amíg nyugaton 40%, addig nálunk 3% a bérlakásállomány aránya! Egy nyugati kiskeresetű melós nem vesz fel lakáshitelt - bérel.

  Itt nincs szociális lakás, ezért arra KÉNYSZERÍTIK az embereket hogy vásároljanak - hitelből.
  A hitel fedezete a munka.
  A kapitalizmusban nincs 30 év egy helyben. Sőt FOLYTONOS munkaviszony sincs! Tehát a kiskeresetűek hitelfelvétele abszurd volt - állami inspirációval. Ez van.

  Egyébként nem sajnálni kell a hiteleseket, hanem országos bérlakás építési programot kell végrehajtani, ami MEGAKADÁLYOZZA AZ ILYEN TÁRSADALMI KATASZTRÓFÁKAT!!!! (szocdem program már vagy 20 éve, mint a bérmegállapítás, vagy a munkásvédelem, stb.))”
 • 11. rick_ 2010. augusztus 03. 19:30
  „szocdem

  Te figyi, "ha van egy EU szociális charta amit a neolibsik nem írtak alá", akkor nem értem miért nem a neolibsiket szidod?

  Egyébként huszárkapitánynak nagyon igaza van. Hitelt annyit szabad felvenni, amennyit gond nélkül tudsz törleszteni, és mellette még futja mindenféle biztosításra, nehogy amiatt bukd el a lakásod is, hogy lerobbansz. Aki azért vett fel devizahitelt, mert akkor az volt az egyetlen amit elbírt, az 19-re húzott lapot...

  Úgy látszik, Te nem érted miért buktak be. Figyelmen kívül hagyva a REÁLIS teherviselési képességüket FELVETTEK egy olyan HITELT, ami többek közt az ÁRFOLYAMKOCKÁZAT miatt nem kiszámíthatóan hullámzó KÖTELEZETTSÉGET jelent... Ha úgy vették volna fel forint helyett devizában a hitelt, hogy "Oké, forintban simán tudom vállalni, még a normális életvitellel járó kiadásokra is futja, de próbáljuk meg devizában, ha bejön akkor jövőre már tudok menni nyaralni is, ha nagyon bebukik, akkor meg ugyanott vagyok mint a forinthitelnél", akkor nem lenne semmi gond. Tudod hány jól kereső 30 évesnek nincs saját lakása? Nem azért, mert nem kapott volna hitelt, hanem mert végiggondolta, hogy mit akar/tud vállalni és mit nem. Egyébként meg rohadt unalmas, hogy minden témánál, oda lyukad ki valaki, hogy mi lesz a hitelesekkel. Főleg, mert már elmondták: aki nagyon nem bírja, annak a hitelét az állam majd átveszi, (természetesen a lakással együtt, amivel amúgy sem rendelkezik a "tulajdonos" szabadon a hitele visszafizetéséig) és lakhat benne bérlőként. Remélem nem azt szeretnéd, hogy kapja meg ajándékba... Vagy ha igen, akkor kapjon az is, aki nem vett fel hitelt, de szeretne egy lakást. :)”
 • 10. szocdem 2010. augusztus 03. 18:15
  „huszárkapitány!

  Szép tőled hogy sajnálod a bebukott hiteleseket. Kár, hogy nem érted, miért buktak be.

  Többek között azért, mert az Unió a szociális bérlakásépítést is támogatja, (sőt ezt inkább, és jobban, mint a szökőkutat, tudod van egy EU szociális charta amit a neolibsik nem írtak alá) de a bérlakásépítéshez nem hajlandó a politika egyetlen centet sem tenni. Miért??
  Mert a csürhe szerint mindenkinek egyformán kell szenvedni. (kommunista demagógia) Ezért aki nem tud venni magának lakást, az legyen hajléktalan - hogy legyen kiket szidni a szerencsés (de nem tehetségesebb) többségnek.. ez is egy politika ami a társadalom irányítását szolgálja. De ez az irányítás csak ott megy, ahol a lelkekben meg a fejekben még bolsevizmus lakik.....”
 • 9. kukszi 2010. augusztus 03. 18:15
  „Csak helyesen , szépen "ere" két RR
  Én meg azt mondom kedves "huszárkapitány" indulj Te a Vadászné helyett,hiszen annyi badarságot irkálsz bőven alkalmas lennél erre a posztra.”
 • 8. huszárkapitány 2010. augusztus 03. 17:53
  „Kukszi:indulj a Vadászné helyett..Most ere volt pénz,ere volt pályázati kiírás.Kákán csomó efektus.ha minden csornai beírna mindnek lenne javaslata nekem is de még mennyi.Szövegből még nem született eredmény,mégha igazad is van.”
 • 7. kukszi 2010. augusztus 03. 17:39
  „Szép. Szép. az ami történik.
  A város nem csak a néhány épületből áll !!!
  De mi lesz a többivel ?????
  Pl. a Toldi úton már gyalog járni is veszélyes,olyan gödrös.
  Biztos a Vadászné kampány ígérete lesz az út felújítása ?????
  Ő gyakorlott képviselő jelölt, mert már minden színben próbálkozott,de mindig sikertelenül.

  Kezdődik a kampány HECC.”
 • 6. huszárkapitány 2010. augusztus 03. 17:30
  „Én már nem értek semmit mit akartok.Nagyon sajnálom a bebukott lakáshiteleseket ,nindig kiskeresetű voltam vagyok.Talán gondolkodni kellett volna hogy mennyit bir a család?Tisztelet a ,a kivételnek.Az én kevés pénzemen ne öket támogassák.Ezek a pénzek uniós pénzek erre lehetett kapni és nem másra.Vagy ennyire hülye vagyok?Ha drága jóanyánk elküld a boltba kenyérért akkor nem cukrot kellett haza vinni,bármennyire azt szerettünk volna.Ezeket a pénzeket ere kellett költeni,és nem kampányfogás miatt.Azért nem jutunk semmire mert csak gyülölködünk acsarkodunk.Ha van valami azért hogy miért nem más van helyette.Az a rohadt elkerülő ut azért nincs mert a szocik leszavazták,na és el...a pénzt.Már elfelejtettétek?”
 • 5. czindi 2010. augusztus 03. 17:05
  „...ugyi akinek még a szar is keserű...”
 • 4. szocdem 2010. augusztus 03. 15:44
  „Bazira megkapó..

  Hány bukott lakáshitelest lehetne megmenteni a kilkaoltatás utáni állípottól ebből a pénzből???

  Hány kisjövedelmű családot lehetne megmenteni a kényszerű hitelfelvételtől ugyan ebből a pénzből??

  S mennyi maradna belőlle az önkori mobilizálható vagyonkája???

  Nem lényeg, itt vadkapitalizmus van. 4 évente hurrá építünk egy kis utat, egy kis bölcsit, aztán kussoljon mindenki. Ezt akartuk nem?? NEM!”
 • 3. blaze 2010. augusztus 03. 15:18
  „Baromi szép lesz minden, de a Rábaközi Áruház előtti keréktörő kátyúra is szánhatnának pár forintot... Vagy talán a városvezetés helikopterrel jár hogy nem veszik észre?”
 • 2. Mankapunka 2010. augusztus 03. 14:06
  „Az útért mlg sírhattok egy darabig.”
 • 1. miro132 2010. augusztus 03. 11:48
  „indul a kampány :) kár hogy új munkahelyekről nem tudnak tudósitani..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turi György a polgári egyesület polgármesterjelöltje

A csornai polgári kör megnevezte polgármesterjelöltjét Turi György személyében. A civil szervezet… Tovább olvasom