Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Hétmilliót ad a kistérség a tűzoltókocsira

Pályázati forrásokból új tűzoltófecskendő beszerzését határozta el a csornai önkormányzat és a többcélú kistérségi társulás.

A pályázat húszszázalékos önrészéből a kistérség hétmillió forint erejéig vette ki a részét.

– A csornai önkormányzati tűzoltóság húszéves gépjárműfecskendőjének fenntartása egyre nagyobb terhet ró a városra. Javítását csak Szlovákiában tudják elvégeztetni, legutóbb éppen 1,4 millió forintért, így ideje a járművet lecserélni – tájékoztatta portálunkat Turi György csornai polgármester. A városháza pályázatot nyújtott be a jármű beszerzésére, melyet az országos katasztrófavédelem indokoltnak tartott. A fecskendős autó ára közel 100 millió forint, melyhez a város húszszázalékos önrésszel járul hozzá.

– Egy gépjárműfecskendő beszerzése a kistérség ügye is, ezért is tartottam az összefogás egyik szép példájának a kistérségi tanács egyhangú döntését, miszerint a társulás települései hétmillió forinttal járulnak hozzá az eszköz beszerzéséhez – jelentette ki Horváth Gyula. A kistérség munkaszervezetének nemrég megválasztott vezetője elmondta, megkeresik azokat a településeket is, melyek nem a kistérség tagjai, ám a csornai tűzoltóság hatáskörébe tartoznak. Esetleges hozzájárulásuk majd Csorna 13 milliós önrészét csökkenti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oktatást segítő pályázat

Minisztériumi pályázat segítségével fejleszti eszközállományát a csornai Csukás-iskola. Az intézmény… Tovább olvasom