Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Hétfőn kezdik a 86-os főút felújítását

Hétfőn félpályás útlezárással Bősárkánynál elkezdődik a 86-os főút burkolatának felújítása.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a Mosonmagyaróvár és Csorna közti szakaszon 2011. június 30. a beruházás befejezési határideje. A tervek szerint korábban kezdték volna a kivitelezést, de így is tartani tudják az előre meghatározott ütemet.

Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője portálunk érdeklődésére kifejtette: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghatározott hosszúságú útszakaszokon a közútkezelői hozzájárulásban rögzített feltételek betartásával, szakaszos munkaterület-átadással halad a kivitelezés.

A felújítási munkát kiszolgáló aszfaltkeverő üzem és a megközelítését biztosító csomópont várhatóan május végére készül el Csatárimajor térségében. A nagy tömegű aszfaltozási munkák ezért júniusban kezdődnek. Addig a hídfelújítások és a teljes pályaszerkezet-cserét igénylő szakaszok kivitelezése indulhat.

A 86-os főút burkolatát kétmilliárd forintból újítják fel Csorna és Mosonmagyaróvár között.
A 86-os főút burkolatát kétmilliárd forintból újítják fel Csorna és Mosonmagyaróvár között.

Fazakas Orsolya kérdésünkre hozzátette: az elmúlt időszakban a szerződésnek megfelelően a kiegészítő tervezési feladatok – ideiglenes forgalomtechnikai tervek, organizációs tervek, aszfaltüzem felállításának és csomóponti kapcsolatának tervezése, jóváhagyatása –, technológiai utasítások, a mintavételi és minősítési tervdokumentáció összeállítása zajlott. A munkavégzési engedélyt a napokban adják ki. Váratlan problémák a szakasz kivitelezési munkáival kapcsolatban nem adódtak.

˝A 2011. június 30-i befejezési határidő tartható˝ – jegyezte meg a NIF illetékese.

A nagy tömegű aszfaltozási munkák júniusban kezdődnek.
A két város közti 33 kilométeres szakaszon forgalomcsillapító szigeteket építenek, felújítják a Rábca és a Hanság-főcsatorna hídját és lesz egy jelzőlámpás gyalogátkelőhely is. Utóbbit Bősárkányban alakítják ki. A falu területén 3,1 kilométeren teljesen új, 19 centiméteres aszfaltréteget is húznak, a barbacsi elágazónál kanyarodósávot alakítanak ki.

Forgalomlassító lesz a bősárkányi kamionparkolónál és a csornai bevezető szakaszon, s az Őrangyal-temetőnél is építenek. Jánossomorján az iskola és óvoda környékén gyalogos-átkelőhelyet létesítenek. A beruházás teljes költsége közel kétmilliárd forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás a hétvégén Csornán

Útlezárás lesz a hétvégén Csornán, a Soproni út–Bartók Béla út csomópontban lévő körforgalom… Tovább olvasom