Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hende Csaba Kapuváron: siker a négyezer tartalékos

Kedden a helyi Széchenyi-iskolában tartott lakossági fórumot dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az előadás előtt a Kisalföldnek adott interjújában beszélt a honvédség szerződéses állományának létszámáról, melyből mintegy négyezer ember hiányzik.
– A feltöltés – hála a sokszoros túljelentkezésnek – nem lenne gond, csak a költségvetés szab ennek határt – mondta a miniszter. Lapunk kérdésére hozzátette, a magyar katonák megítélése még a messzi Afganisztánban is kedvező, melyet az is jelez, hogy októbertől mi védjük a kabuli repteret.

– Az új-zélandiak minapi, szerencsétlen kritikája a magyar katonák felkészültségéről többek közt éppen az előbbi felkérés fényében is alaptalan – hangsúlyozta Hende Csaba.

Az afganisztáni missziót mindenképpen szükségesnek nevezte, egyrészt maga a küldetés egy ENSZ-misszió, másrészt úgy véli, NATO-tagságunk is feltételezi az ehhez hasonló küldetésekben való részvételt. – Végre egyszer olyan szövetség tagjai vagyunk, mely meg tud és akar is védeni bennünket a napjainkban erősödő nemzetközi terrorizmus ellen is – fogalmazott a miniszter. A vezetése alatt álló minisztérium egyik legnagyobb eredményének a több mint négyezer fős tartalékos haderő felállítását tartja. Mint mondta, tizennyolc emberrel kezdtek, mára ez a négyezer ember számos területen alkalmazható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári Húsgyár: Nem minden dolgozó kapja meg a teljes, neki járó pénzt

A felszámolóbiztos szerint a beszállítók (szolgáltatók, élő állat beszállítók) szinte biztosan nem… Tovább olvasom