Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Helyi hírek havonta, negyedévente

Rábaköz - Önkormányzati és más helyi hírek olvashatók a rábaközi településeken megjelenő kiadványokban, amelyek helyenként havonta, másutt negyedévente jelennek meg. Van, ahol ingyenesen, meg olyan is, ahol térítés ellenében jutnak hozzájuk az ott lakók.
Csornán korábban Csornai Hírek címmel jelent meg helyi lap. Ez az elmúlt ciklus végén megszűnt, az új kiadványt augusztustól havonta vehetik kézbe az olvasók.

Csornai Polgár

– A Csornai Polgár című újság az elődjénél színesebb lesz, bővebb tartalommal jelenik meg, s valóban a csornaiakról szól, nem politikáról – tájékoztatott Gyopáros Alpár alpolgármester. Az újság négyezer-ötszáz példányban jelenik meg, ebből négyezer kétszázat Csornán, háromszázat a megye más részein terjesztenek. A lapkiadással összefüggő feladatokra idén 4 millió 797 ezer forint és áfa összeget fordít az önkormányzat. Az olvasók térítésmentesen kapják meg a lapot.

Pénzért vagy ingyen

Szanyban az önkormányzat gondozásában 1992 óta jelenik meg helyi újság – tudtuk meg Funtek János jegyzőtől. A lapot szerkesztőbizottság állítja össze, hatszáz példányban készül és boltokban árusítják darabonként ötven forintért. Az előállítási ár százhúsz forint, a különbözetet az önkormányzat fizeti. Funtek János szerint a Szanyi Hírmondó negyedévente jelenik meg, helyi önkormányzati, egyházi, kulturális és sporthírek – fotókkal illusztrálva – egyaránt olvashatók benne.

Enesén az önkormányzati újság első száma 1993 decemberében jelent meg – közölte Mesterházy József polgármester. Két évig minden hónapban kiadták, ám akkor még nem jutott el minden háztartásba. Kezdetben négyszáz, manapság hatszáz példányban, negyedévente egyszer jelenik meg és minden háztartásba eljut az Enesei Hírmondó. A lap elsősorban közérdekű híreket tartalmaz az önkormányzati munkáról, benne a költségvetésről, tervekről, helyi rendezvényekről. Olvashatók benne sporthírek és régi enesei történetek is. Az önkormányzat évente kétszázezer forintot költ a lap kiadására.

Helyi tévé képújsággal

Bősárkány önkormányzata nem ad ki nyomtatott sajtóterméket – válaszolta érdeklődésünkre a település vezetője, Szalay Imre. A közérdekű, önkormányzati vagy más híreket a helyi televízió képújságjában teszik közzé. A csatorna fenntartása évi egymillió-kétszázezer forintjába kerül az önkormányzatnak.

Kónyban egyéves szünet után jelenik meg ismét a Kónyi Kisbíró – tudatta Aller Imre polgármester. Elképzelésük szerint a lap negyedévente jelenik meg ezer-ezeregyszáz példányban. A költségek megjelenésenként mintegy százötvenezer forintot tesznek ki.

Győrsövényházon negyedévente vehetik kézbe az olvasók a Győrsövényházi Híreket. Hokstok Imre polgármester elmondta, hogy a háromszáz példányban megjelenő, ingyenesen terjesztett lapban az önkormányzati és más helyi hírek mellett történelmi eseményekről szóló írásokat is találnak az érdeklődők. Az önkormányzat költsége évente negyvenezer forint.

Beleden a BH, vagyis a Beledi Híradó az ÁMK közérdekű kiadványa, havonta jelenik meg. Pallag Jánosné művelődésszervező elmondta, hogy jelenleg kétszázötven példányban jelenik meg a kiadvány, az érdeklődők darabonként nyolcvan forintért fizethetik elő. Tartalmaz önkormányzati, kulturális, oktatási, és sporthíreket, készítői a település életét szándékoznak bemutatni.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égnek a gumik, szellőztetni sem lehet

Csorna - Csornán a kis-csornai városrészen több család foglalkozik színesfém-kereskedelemmel. Többen… Tovább olvasom