Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Házánál várták az egyik elkövetőt

Kapuvár–Kaposvár - Két kaposvári férfi kéredzkedett be egy nyolcvannégy éves kapuvári néni házába, ahonnan százezer forintot vittek el. Az egyik elkövetőt a rendőrök már a házánál várták.
Hétfő délután két fiatal férfi csengetett be Kapuváron a Veszkényi utca egyik családi házába. A kaput nyitó nyolcvannégy éves néninek ebédhordóként mutatkoztak be és a következő mesét adták elő: megváltozik az ebédhordás rendje, ezért ha a néni azonnal ad tízezer forintot, akkor a továbbiakban nem kell fizetnie.

Az idős néni behívta a fiatalembereket a házba, akik a pénz átadásakor több akadályt is támasztottak.

„Más címletet adjon a néni", „kisebb pénzeket adjon" – mondták, miközben természetesen árgus szemekkel figyelték az idős asszony pénzének helyét. Egy jó ideig még a házban „terelték a figyelmet", majd elköszöntek és elmentek. A nyolcvannégy éves néni a házba visszatérve vette észre, hogy drága ebédrendelése volt: százezer forintja tűnt el.

A történet ez idáig csak a „szokásos trükkös tolvajlás", ám a kapuvári eset a fiatalemberek távozása után valamelyest kedvezőbb fordulatot vett. Az idős néni szomszédja felfigyelt a két bóklászó férfira és távozásukkor felírta a gépkocsijuk rendszámát. A kiérkező rendőröknek ez nagyban megkönnyítette a dolgát.

– A rendszám alapján azonnal körözést adtunk ki az autóra, majd a tulajdonost és ismeretségi körét is feltérképeztük – mondta el lapunknak Varga Krisztián őrnagy, a kapuvári nyomozók vezetője. A két, autóban ülő férfiról kiderült, kaposváriak és „kedves ismerősei" az ottani rendőröknek. A kapuvári és kaposvári rendőrök együttműködése folytán az egyik elkövetőt már lakásánál várták a somogyi nyomozók. Az eljárást azonban Kapuváron folytatják le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok a környezetért

Bágyogszovát - A helyi önkormányzat és a Bágyogszovátért Egyesület szemétgyűjtő akciót szervezett a… Tovább olvasom