Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Havi negyvenezerért kivehető a csornai termál

Pályázatot írt ki a csornai önkormányzat a termálfürdő üzemeltetésére. A bérleti díj mindössze negyvenezer forint lenne havonta, amiért a nyári nyitva tartást kellene biztosítani.

A csornai önkormányzat pályázat útján keresi a termálfürdő és a kemping új üzemeltetőjét. A hirdetmény szövegét szerdán, rendkívüli ülésen fogadta el a képviselő-testület. Három évre kötnének szerződést a bérlővel. Április 19-ig várják a jelentkezőket.

Öttagú bizottságot hoztak létre a pályázat lebonyolítására. A határidő azért ilyen rövid, mert a szezonra szeretnék megnyitni a strandot. A hirdetményben az önkormányzat felhívja a figyelmet: a termálvíz biztosításáról, illetve a szükséges vízjogi engedélyek beszerzéséről a pályázat kiírásával egy időben tárgyalásokat folytat a szomszédos ingatlan vitás jogi helyzete miatt. (A vitás helyzetű szomszédos területen van ugyanis az 1800 méter mély termálkút. A szerk.) A nyertes pályázóval csak akkor köt szerződést a város, ha a vitás kérdéseket rendezni tudják az érintett felekkel és a vízjogi engedély is rendelkezésre áll. A fürdő és a kemping megnyitásához a hatósági engedélyek beszerzése a bérlő feladata lesz. Az üzemeltetéshez néhány műszaki berendezés, illetve gép beszerelése is szükséges.

Évek óta várta a város a külföldi befektetőt a fürdőbe. Most már pályázattal keresik a bérlőt.
Évek óta várta a város a külföldi befektetőt a fürdőbe. Most már pályázattal keresik a bérlőt.

A városvezetők az elképzelések szerint először három évre kötnének bérleti szerződést. A jogviszony azonban felmondható – szezonon kívüli időszakban –, ha a strand fejlesztéséhez sikerül befektetőt találni. A hároméves bérlet lejártával újabb három évre a megállapodás meghosszabbítható. Az idei nyitás időpontját júniusban határozták meg. Az ingatlan induló bérleti díja negyvenezer forint havonta.

A városvezetők az elképzelések szerint először három évre kötnének bérleti szerződést. Az idei nyitás időpontját júniusban határozták meg.
Mint ismert, a csornai termál tavaly augusztusban zárt be, amikor az addigi működtető, a Kerti Park Kft. kiszállt. Korábban komoly beruházásokat ígért a cég, például a strand téliesítését, amiket aztán nem valósított meg. Így a vele kötött adásvételi szerződéstől az önkormányzat elállt. A városvezetők célja az, hogy egyelőre legalább szezonálisan fogadhasson vendégeket a termálfürdő.

Olvasóink írták

 • 11. egycsornai 2010. április 13. 20:47
  „mondhatni. osztrák tulaja lett.”
 • 10. fortuna54 2010. április 12. 21:48
  „7-es.Valaki ellopta az eredeti kutat?”
 • 9. egycsornai 2010. április 12. 19:25
  „azt nem tudom megmondani miért van kettő. a visszasajtolásról annyit tudok hogy maga a termál a fedezet a felesleges vízre. mert ha nem használják a vizet fűtésen kívül másra akkor elvileg kötelezettség van a visszajuttatásra. jelenleg ez a kitűnő minőségű szabadon folydogál a mezőre.... ebből több bosszúság és kár is volt már.”
 • 8. miro132 2010. április 12. 17:26
  „ertem koszi. Azt hittem hogy ha mar az I.S kiadott egy vagon penzt az uj kutra azt normalisan furtak ki neki.. Viszont ha valaki visszapumpalasban gondolkozik akkor legalabb arra jo az uj kut vagy arra sem ?”
 • 7. egycsornai 2010. április 12. 15:54
  „miro:
  valóban két kút van. amit eddig használtak az a jó minőségű, pozitív kút. ezen megy most a vita. a másik kút ha jól tudom csak kompresszorozással megy, de ebben nem vagyok biztos. ami viszont ennél a második kútnál igazán gond, hogy homokol, vagyis kitermelés közben némi homokot is hoz magával. ez pedig alkalmatlanná teszi mind műszaki mind esztétikai szempontok miatt. mellesleg ez a kút kisebb hozamú.
  mindenképp szerencsés lenne valami módon visszaszerezni az eredeti kutat.”
 • 6. miro132 2010. április 12. 09:32
  „Úgy tudom hogy két kut van. Nem tudná az önkormányzat megvenni legalább az egyiket ?

  -m”
 • 5. thermál 2010. április 09. 19:49
  „Néhány héttel ezelőtt azt olvashattuk, hogy az előző üzemeltető lényeges szerkezeteket és szerelvényeket bontott le , illetve vitt el. Tehát van egy medncékkel , épületekkel, parkosítással ellátott terület , amelyben lehetne strandot üzemeltetni , ha lenne egy termálkút a a medencék feltöltéséhez. Termálkút ugyan van, de mégsincs, mivel más a tulajdonos. Eddig jutottam , a spekulálásban de abba hagyom, mert rájöttem egyáltalán nem érdekel az egész cirkusz. Az önkormányzat pótcselekvés helyett , kérjen tanácsot azoktól akik értenek egy fürdő űzemeltetéséhez.”
 • 4. MacGyver 2010. április 09. 13:21
  „A képviselőknek minimálbér maximum, úgyse csinálnak semmi érdemlegeset! Máris rengeteg pénze lenne a városnak értelmes, maradandó, közt szolgáló fejlesztésekre.
  A politikusok lapáttal osztják egymás között a pénzt, közben meg azt állítják, hogy nincs forrás..?!
  Dehogy nincs forrás, csak rossz "célokra", zsebekbe megy!”
 • 3. balassaz 2010. április 09. 10:59
  „Borzasztó sok és rettenetes tudással rendelkező képviselője, még több tanácsadója és plakátragasztója van a városnak! Nem tudnak elirányítani egy fürdőt? Égő lenne elmenni Hegykőre, Bükkre, Kehidára tanulni egy kicsit?”
 • 2. mazsi 2010. április 09. 10:50
  „normááális?????????”
 • 1. omm 2010. április 09. 10:47
  „Magának a városnak kellene üzemeltetnie, de gondolom erre nincs keret.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt az erdészház

A Vitnyéd és Csapod közötti erdőben kapott lángra az egyik erdészház tetőszerkezete. Tovább olvasom