Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Hatvanmilliós keret az utakra, járdákra

Csorna önkormányzata az idei költségvetésében hatvanmillió forintban határozta meg a belterületi utak felújítására, karbantartására szánt összeget. Ennél azonban jóval több pénzt is el lehetne költeni e célra.
Csornán is a legfőbb gondok egyike az utak, járdák állapota. Noha minden évben megújul néhány útszakasz a városban, az anyagi lehetőségek ezen a téren is gátat szabnak a jogos igényeknek.

– Az önkormányzat idei költségvetésében hatvanmillió forint áll rendelkezésre a belterületi utak, járdák felújítására, karbantartására – tájékoztatott Papp Imre alpolgármester. Elmondta: 22 millió forintot fizetnek ki azokra a feladatokra, amelyeket részben már tavaly elvégeztek. Így az Ady, a Bem és Komáromi utca aszfaltozásának számláit is ezen összegből egyenlítik ki. Ebből fedezik a Petőfi utca külső szakaszának rendbetételét. Ezt a munkát is az elmúlt évre tervezték, de a gázvezeték fektetése miatt erre az esztendőre maradt a kivitelezés.

További 25 millió forint tartalék címén szerepel a költségvetésben. Papp Imre szerint ez az összeg akkor lehet igazán hasznos a város számára, ha pályázati önrészként használják fel. Ebből biztosítják a piactér felújítására pályázott 12 millió forint ötvenszázalékos önrészét, illetve a keszeg-éri Öreg híd felújításához beadott pályázathoz szükséges saját részt. Amennyiben további pályázati lehetőségek is nyílnak, ugyancsak ebből a pénzből fedezik az önrészt.

A földutak karbantartására, kavics pótlására kétmillió forintot terveztek a büdzsében. Ebből már használtak fel idén Kiscsornán a Sziget utca hátulsó szakaszán és az Irinyi utca végén. A további utcákra a kétmillió fennmaradt részéből költenek. Ilyen például a Gyöngyvirág utca a volt laktanyánál.

További 6 millió forintot kátyúzásra szánnak. A gazdasági bizottság a beérkezett árajánlatok alapján dönt a kivitelezőről. Szintén a gazdasági bizottság határoz arról, hogy melyik cég végzi el az útburkolati jelek festését, amire 850 ezer forint áll rendelkezésre.

Idén az aszfaltos járdák javítására is lehetőség lesz. Erre a célra 550 ezer, új KRESZ-táblák kihelyezésére 800 ezer, a régiek pótlására 200 ezer forintot fordítanak. Arra a kérdésre, hogy sikeres pályázatok esetén mely utcák újulnak meg, Papp Imre ekképpen válaszolt: „Arról tudunk, hogy mely utcák szorulnak felújításra, de hogy melyek kerülnek sorra, azért nem tudjuk, mert ez ügyben a gazdasági bizottság dönt. Ha felsorolnánk a rossz burkolatú utcákat, akkor hamis illúziókat keltenénk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzből van a legkevesebb

Cakóházán évről évre kevesebben élnek, de a település polgármestere állítja, soha sem fog kiürülni a… Tovább olvasom