Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hatvanmillió forint jut a község intézményeire

Kóny - Pályázati támogatással közel hatvanmillió forintos fejlesztések lesznek a településen. Családi napközi épül és az óvodát is felújítják.

– Két pályázattal is sikeresen szerepeltünk a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program kiírásain – tájékoztatta portálunkat Aller Imre polgármester. – Az egyik a ˝Huszonkét települést ellátó szociális alapszolgáltatás és gyermekjóléti alapellátás infrastrukturális hátterének javítása˝ címet viseli. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 13 millió 500 ezer forintot nyertünk az intézmény új helyre költöztetésére. A másik tervünk két családi napközi kialakítása, amire összesen 7 millió forintot kaptunk. Egy épületben, a volt szolgálati lakások helyén oldjuk meg ezeket a feladatokat. A kivitelezés elkezdődött, a befejezés határideje október 30. A két fejlesztés összesen 23 millió forintba kerül.

A volt szolgálati lakások helyén alakítják ki a családi napköziket és a szociális központot.
A volt szolgálati lakások helyén alakítják ki a családi napköziket és a szociális központot.

Az épületben helyet kapnak a a szociális szolgálat irodái is. A napközibe egytől ötévesig várják majd a gyerekeket. A polgármester szerint igény van az intézményre, a faluban több mint száz ilyen korú kisgyerek van. A fejlesztések munkahelyteremtők is egyben, négy új alkalmazottat vesz fel az önkormányzat. Hamarosan a községháza épülete is megújul. A falu szintén pályázaton nyert támogatást erre a célra. A Regionális Fejlesztési Tanács segíti a munkákat, a külső rekonstrukciót végezhetik el 9,2 millió forintból. Ugyanígy a Petőfi utcai óvoda részleges felújítására is támogatást, 20 millió forintot szereztek a kónyiak. E két beruházás befejezését jövő tavaszra tervezik. Szintén a regionális tanács pályázatán kaptak pénzt a Vörösmarty utca burkolatfelújításának második ütemére.

Várhatóan 2010 első negyedévében végzik el a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenéves várostörténet

Kapuvár - Tizenhat testvérváros képviselőinek részvételével ünnepi közgyűlést tartott csütörtökön… Tovább olvasom