Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hatvanéves lesz a Hunyadi-iskola

Csorna - Rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.
Várhatóan az év végén jelenik meg a Tablók könyve, amely a jövőre 60 éves csornai Hunyadi János Gimnázium elmúlt 56 évben végzett nappali és levelező tagozatos osztályainak érettségi tablóit mutatja be. A képek alatt külön is olvasható lesz az adott osztályba járt diákok és az őket tanító pedagógusok névsora. A könyv készítői lehetőség szerint valamennyi osztály tablóját szeretnék megtalálni. A képek nagy része már rendelkezésre áll, néhány esetben az iskolában meglévő nagytablóról kell reprodukciót készíteni. Tizenhárom nappali és ennél is több levelező osztály tablója viszont még nem került elő. A nappalisok közül hiányzik az 1963-ban, ’66-ban, ’67-ben, ’86-ban végzett B, a ’69-es A és D, a ’70-es B és C, az 1980-as, ’85-ös és ’89-es D, a ’81-es C, valamint a ’89-es A osztály tablója.

Molnár László, a könyv szerkesztője és kiadója elmondta, hogy a kiadvány egyfajta kordokumentum is azon túl, hogy jó nézegetni a régi tablókat, hisz minden arc mögött történetek vannak. Azt is látni lehet, hogyan változott például a divat vagy éppen a hajviselet.

Kovács Istvánné igazgató szerint az elmúlt tanév végén kezdték el az évfordulóhoz kapcsolódó ünnepségsorozatot. A diákok gyűjtést szerveztek az elmúlt időszak történeteiből. Aki pedig bármilyen tárgyi emléket őriz az iskoláról, azt szívesen fogadják, ezekből kiállítást rendeznek. Az ünnepségsorozat keretében többek között vetélkedőket, sportversenyeket szerveznek. A sorozatot a régi és mostani hunyadis diákok gálaműsora zárja. A jubileum részeként jelenik meg a Tablók könyve is, melynek bemutatóját december közepére tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogokat kerestek a szórakozóknál

Csorna - Kábítószer-fogyasztókat és -terjesztőket kerestek elmúlt hétvégi akciójukon a csornai… Tovább olvasom