Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hatvan új munkahely egy svájci cégnél

Egyelőre bérelt csarnokban, hatvan új munkahelyet létesít egy svájci cég Kapuváron.
A Laurastar nevű svájci vállalat, amely felső kategóriás háztartási gépek (vasalórendszerek) gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, felszámolja az egyes európai országokban működtetett szervizhálózatát és Magyarországon, Kapuváron hoz létre egy központot.
A cég folyamatosan megszűnő európai szervizeinek (Németország, Franciaország, Benelux államok) feladatátcsoportosítása a Rábaközben februárig mintegy hatvan dolgozó foglalkoztatását teszi lehetővé. A helyszín kiválasztásánál jelentős szerepet játszott a város kedvező földrajzi fekvése, valamint az előzetes tárgyalásokon a Kapuvár vezetése részéről megnyilvánuló pozitív támogatási szándék.
A cég hosszú távú terveinek első lépéseként kibérelte a Ruhaipari Szövetkezet egyik üresen álló csarnokát és már több mint tíz dolgozót foglalkoztat.

A szerviztevékenységet jelenleg a Svájci Elektronika Kft. (Lukácsháza–Kőszeg) bonyolítja, de a Laurastar a későbbiekben saját céget alapít és EU-s pályázat segítségével szeretné hosszú távú terveit a rábaközi városban megvalósítani.

– A beruházás mértéke mintegy kétmillió euró lesz – jelentette ki Olivier J. Vavasseur, a svájci cég igazgatója. A programmegvalósításban számítanak Kapuvár önkormányzatának hathatós támogatására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre fizetős lehet a 85-ös és a 86-os

2007 áprilisától a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tervei szerint fizetős lesz a 86-os főút Csorna és Körmend között. Megyénkben érintett még a 85-ös főút Csorna és Győr közti szakasza. Kimaradt a Csorna–Mosonmagyaróvár és a Csorna–Sopron szakasz is. A díjak mértékéről egyelőre nincs információ. Tovább olvasom