Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Hatvan éve együtt

Hatvanéves házassági évfordulót ül a napokban a bágyogszováti Vitéz család.

 A nagyszülők, András bácsi és Emília néni egyetértésben vallják: mindketten jól választottak hat évtizeddel ezelőtt.

„Szeretet, türelem és megértés" – szól a bágyogszováti Vitéz András receptje a hosszú és boldog házaséletre. A 88 esztendős András bácsi intését bárki nyugodtan megfogadhatja, hiszen feleségével a napokban ünneplik 60. házassági évfordulójukat.

András bácsi és Emília néni egy bálon ismerkedtek meg, bár elbeszélésük szerint már előtte, a templomban is „figyelték egymást". A csárdásból szerelem, aztán 1947-ben esküvő a bágyogi templomban, most pedig gyémántlakodalom lett. Közös életük első éveiben egyéni gazdák voltak, később őket sem kerülte el a téeszesítés. 1952-ben költöztek saját házukba, amely azóta is otthont ad a családnak. András bácsinak és Emília néninek két gyermeke – fiú és lány – született, és ma már négy unokával is büszkélkedhetnek.

– Azt hiszem, a mi hosszú házasságunknak és az életünknek, a szereteten és egymás megbecsülésén túl az is a titka, hogy sosem tétlenkedtünk. A vasárnapot viszont mindig megtartottuk. Jó házasság a miénk egyébként, ha voltak is összezördülések, minden gondot meg tudtunk oldani hangos szó nélkül, tartós veszekedés soha nem volt. Tudom, az idő kerekét vissza nem fordíthatjuk, de ha újra fiatal lehetnék, megint a mamát választanám – osztotta meg gondolatait a Kisalfölddel András bácsi és huncut mosollyal bajusza alatt hozzátette: „Remélem, ő sem bánta meg a hatvan évet." 

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre mennének a diákok

A kapuvári Széchenyi és a babóti általános iskolában megkérdezettek jó része Nyugatra menne dolgozni, akár úgy is, hogy kint is marad. A megkérdezett nyolcadikosok jó része a nyugati országokban képzeli el jövőjét. Még mindig a média és a jogi pálya a vonzó, de többen mennének informatikusnak is. Viszont nem nagyon találtunk szakmunkásnak készülő diákot. Tovább olvasom