Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Hatvan év egymás mellett: a megértés a titok

Babót - A minap ünnepelte gyémántlakodalmát a babóti Vinkovics Etelka és Szabó Jenő.

Az idős házaspár elmondta, a több mint fél évszázad alatt voltak viták, jobbára egy-egy háztető elkészülte után, ám nagy veszekedések nem.

A nyolcvankét éves Szabó Jenő és felesége, a nyolcvanegy éves Vinkovics Etelka a minap ünnepelték gyémántlakodalmukat. Az idős házaspárt két fiuk, négy unokájuk, a menyeik és egy dédunokájuk ünnepelte babóti otthonukban. Portálunknak elmondták, a hosszú házasság titka a tolerancia, az egymás iránti megértés.

Gyémántlakodalom: Jenő bácsi és Etelka néni egyetértésben hatvan éve.
Gyémántlakodalom: Jenő bácsi és Etelka néni egyetértésben hatvan éve.

Jenő bácsi 1927. szeptember 19-én született, míg felesége, Etelka néni 1928. november 1-jén látta meg a napvilágot. Mindketten tősgyökeres babótiak, ˝ósószeriek˝ (Babót alsó része), ahogy Jenő bácsi elmondta, családja generációkon keresztül az ácsmesterséget ˝mívelte˝. – Gyermekként már édesapám mellett voltam inas, ha épp nem famunkával foglalkoztam, akkor a család marháit legeltettem – idézte fel a mozgalmas gyermekkort az idős bácsi. Etelka néni is sokat dolgozott gyermekként, az iskolából kikerülvén már marokszedőként alkalmazták aratáskor.

Összezörrenések voltak köztük, de komolyabb viták a több mint fél évszázad alatt sem fordultak elő.
Közös múltjukról Jenő bácsi beszélt. – Feleségem családja alig két utcára lakott tőlünk, Etelkával együtt jártunk az akkori ˝kövécsgödörhöz˝ játszani, így nem volt nehéz megismernünk egymást – mesélte Jenő bácsi. Felesége még hozzátette, a tejcsarnokba vagy a falusi bálokba rendszerint jelenlegi férje kísérgette. Jenő bácsi 1947-től udvarolt a fiatal Etelkának, majd 1949-ben el is vette feleségül. – A két év udvarlás úgy látszik, megfelelő volt, amit az eltelt hatvan év ékesen bizonyít – tette hozzá Etelka néni.

Hosszú házasságukról szólva elmondták, összezörrenések, kisebb viták voltak köztük, ahogy Etelka néni fogalmazott, jobbára egy-egy háztetőt követő áldomás után, ám komolyabb viták a több mint fél évszázad alatt sem fordultak elő. – Jobbára a férjem jött a megbocsátásért, ám én sosem voltam haragtartó – mesélte Etelka néni. Úgy vélik, a hosszú házasság titka a megértés, az egymás iránti tolerancia.

Olvasóink írták

 • 8. jirzi1 2009. október 15. 20:55
  „Ez a legszebb! Egy életet leélni egymás mellett! GRT”
 • 7. rivotril2mg 2009. október 12. 00:40
  „gratula, bár én nem irigykedem... 21 és 22 évesen így elkötötték magukat egymásnak, én ilyesmit kb 30-35re tervezek...”
 • 6. monoka89 2009. október 11. 21:07
  „én ezt a kort tuti nem élem meg...”
 • 5. monoka89 2009. október 11. 21:06
  „húú de jó...”
 • 4. info2009* 2009. október 11. 13:43
  „Gratulalok! De a mai vilagban nem kellene idos embereket igy az internetten megtargyalni, mert ugye Babot kis hely, es pont idos emberekt keresnek akikhez konnye be lehet torni. Legalabb ne irtak volna ki a falunevet!”
 • 3. cherry 2009. október 10. 16:14
  „Gratulälok!:) Igazän peldaertekü! Toväbbi sok boldog evet!”
 • 2. katalinka 2009. október 09. 18:51
  „Gratulálok !!!Még további jó egészséget kivánok!Ritka szép évforduló örülhetnek gyermekei unokái és rokonai.Aranyos kis párt látni a képen,lehetne tölük tanulni azt hiszem.”
 • 1. aquila 2009. október 09. 16:43
  „Gratulálok, és még sok-sok közös, boldog évet kívánok jó egészségben. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenalma diákoknak

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium iskolagyümölcs-programot hirdetett. Tovább olvasom