Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Hatszázmilliós pályázatukban bíznak

Kapuvár - Az önkormányzat közel hatszázmilliós fejlesztést tervez a város központjában. A pénzre most pályáznak.
– Kapuvár még 2007-ben készíttette el hosszú távú településfejlesztési koncepcióját és stratégiai programját – jelentette ki Hámori György polgármester annak kapcsán, hogy a városháza hatszázmilliós pályázatot nyújt be a városközpont fejlesztésére.

A program készítését, majd elfogadását gondos előkészítés alapozta meg.
A városrehabilitáció célja Kapuvár központjának megújítása. A Fő téri park rekonstrukcióját is tervezik.
A városrehabilitáció célja Kapuvár központjának megújítása. A Fő téri park rekonstrukcióját is tervezik.

Közel hétszáz kérdőív érkezett vissza a városházára, valamint szakmai konzultációkon és lakossági fórumon fejthették ki véleményüket a kapuváriak.

– A település fejlődését és a várható külső hatásokat figyelembe véve a város tizenöt éves jövőképének kialakításában kiemelt fejlesztési területként jelöltük meg többek között a versenyképes gazdaságfejlesztést, az egészségügyi ellátás helyzetének javítását, az idegenforgalmi potenciál növelését és a település értékeinek védelmét, bemutathatóságát – tette hozzá Hámori György.

A fejlesztési programot a reménybeli magánberuházások mellett jelentősen befolyásolják a 2007–2013 között hozzáférhető pályázati források. A kórház és a térségi iskola továbbfejlesztésére, átalakítására, a város tervezett két alközpontjának rendezésére benyújtott pályázata mellett az önkormányzat idén tavasszal úgy határozott, hogy indul a „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban" című pályázati felhíváson. Ebben kiemelt szerepet kap a Vargyas utcától a Berg Gusztáv útig és az Erzsébet királyné úttól a Margit híd útig terjedő településközpont. A városrehabilitáció célja Kapuvár központjának megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzése mellett.

– A pályázat keretében tervezzük a városháza, a Rábaközi Művelődési Központ és a Szent Anna-templom felújítását, a Várkert, a várárok és a Hősök parkja (Fő téri park) környezetrendezését, a piactér és üzlethelyiségek felújítását, kerékpárút építését, valamint a Kapuvári Napok rendezvénysorozat megújítását – részletezte a polgármester. A közel hatszázmilliós projekt a további pontosításokat és a kedvező elbírálást követően 2009–2010 során valósulhat meg.

Olvasóink írták

  • 1. P. mester 2008. június 17. 14:01
    „konkrétan tehát miket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyak az országos minősítőn

Csorna - Győrben rendezték meg a XIV. Országos Népzenei Minősítőt a közelmúltban. Csornát két… Tovább olvasom