Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Hatórás pedagógus-munkarend

Kapuvár - Kapuvár képviselő-testületének első idei ülésének rögtön a kezdetén a helyi, nem önkormányzati fenntartású intézmények, köztük a Kapuváron működő alapítványi iskola, a Vocational Academy (VA) számolt be munkájáról.
A képviselők többek között a napokban elhíresült „hatórás munkaidőt" firtatták. Nagy Ottó, a VA elnöke kijelentette: „A hatórás munkarend bevezetését a tantestületek és az önkormányzatok kérték, úgy vélem, ez az állapot csak néhány hónapig állhat fent, aztán visszatérünk a nyolcórás munkaidőre."

Hatórás munkarendet terveznek  a VA-iskolákban

Kisalföld-SMS
Nagy Ottó – Nagy bukás! Szélhámos vállalkozás. Fizetés nincs, nagy duma van. Most a következő lépés: dolgozz nyolc órát, cserébe bejelentelek hatra! El kell zavarni Vitnyédről, Osliból is! Erre léphetne a munkaügyi felügyelet! Jelentjük azért a hatórás bejelentést! Vannak ám jogi lépések. Hajrá, faluk! Zé
 A testületi ülés első napirendjében a helyi, nem önkormányzati fenntartású intézmények számoltak be munkájukról. A Kapuváron működő alapítványi iskola részéről Nagy Ottó elnök és Havasréti Béláné igazgató voltak jelen.

Cserpes Sándor (Fidesz–KDNP) képviselő arra volt kíváncsi, hogy az alapítvány hogyan képzeli az együttműködést a házhelyi városrész rekonstrukciójában. Nagy Ottó válaszában elmondta, az alapítványnak konkrét elképzelései vannak a források előteremtésére és a fejlesztés megvalósítására.

Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület) először az alapítványi iskola magas oktatási színvonalát dicsérte, ám a képviselő az intézmények gazdasági alapjait és a napokban elhíresült „hatórás munkaidőt" firtatta. Arra is kíváncsi volt, hogy a Kapuváron befizetett hozzájárulás helyben marad-e az alapítványi iskolában.

A Vocational Academy elnöke tájékoztatójában elmondta, az iskolák szakmai színvonalát a napokban ellenőrzik, ez idáig csak jó tapasztalatok vannak. A működés anyagi hátteréről szólva kijelentette, a Kapuvár–beledi kistérség támogató javaslata alapján (Kisalföld, 2008. január 19.) megkapott normatíva biztos anyagi hátteret jelent a hosszú távú működéshez.

A kapuvári testület előtt Nagy Ottó kijelentette, a pápai kistérség nem írta alá a támogató nyilatkozatot. Hozzátette: a támogatók elmaradása miatt kilencvenmillió forinttól esett el a VA. Az elmaradt bérekről szólva Nagy Ottó kijelentette: „nem voltunk és ezután sem leszünk senkinek az adósai".

A hatórás munkarend bevezetését a tantestületek és az önkormányzatok kérték, úgy vélem, ez az állapot csak néhány hónapig állhat fent, aztán visszatérünk a nyolcórás munkaidőre.

Pintér Gábor (Fidesz) képviselő a vitnyédi gyermekek ügyét firtatta, mire Hámori György polgármester hangsúlyozta: a VA megjelenése előtt megkeresték Kapuvár vezetőit a vitnyédiek befogadásával kapcsolatban, ám a kapuvári polgármester szerint olyan feltétellel, hogy a kapuvári iskolák Vitnyéden tartanák a felső tagozatot.

– Így a vitnyédi létszámok lerontották volna a kapuvári, támogatott létszámokat – mondta Hámori György. Nagy Ottó zárásként hangsúlyozta: „a kistelepülésekre az önkormányzatok hívtak bennünket, nem magunktól mentünk".

Olvasóink írták

144 hozzászólás
 • 144. anonim2 2008. február 25. 11:34
  „tutira nem.
  összetartás;kitartás az összetartás mellettiség;nyilvánosság
  NÉLKÜL NEM!!!
  hát mire várunk még????? tizedszer is megkérdezem kedves kollégáimat!”
 • 143. kakukk 2008. február 23. 10:45
  „Fizetés nincs...legalábbis Győrben. Talán majd márciusban lesz. vagy nem.”
 • 142. anonim2 2008. február 22. 12:23
  „na, huszonkettedike van! kinek van fizetés? őszintén! nem bántom azokat, akik megkapták. én nem vagyok köztük!”
 • 141. vaktyúk 2008. február 22. 09:17
  „Javaslom, hogy az álább is említett közszereplőcskét ne minősítsük, (hamut a fejemre), nem lenne jó, ha a demokratikus némaságra kárhoztatott vétlen "beosztottjai" húznák a rövidebbet miattunk. Egy-két buzgó s...ló kutakodása már erre enged következtetni.”
 • 140. "csala" 2008. február 21. 21:17
  „Valóban igaz? igazgatónő ordenális hangja.dicsérni nem tud,ill.csaka seggnyalóit.És ilyenek a "jó" és "kiváló" pedagógusok.Undoríró.Nem elég az iskolák gondja és még az ilyen alakok is nehezítik a helyzetet.NOL tisztitsa meg az iskolákat a régi megrögzött alakoktól.”
 • 139. gyávanépneknincsfizetése 2008. február 20. 17:51
  „mikorfogtokmárössze?ésléptekisvalamitpedagógusok?´cuzámmen´”
 • 138. anonim 2008. február 20. 17:36
  „a vági ovi is 1 HUF?? mint a kunszigeti ingatlanok?
  ---
  Cirák átvállal, Kunsziget átvállal, soroljuk??? felesleges...
  ---
  én még mindig várom a kéthavi, lassan harmadik havi fizum!!!!!!”
 • 137. ojcabojca 2008. február 20. 13:33
  „KUNSZIGET 2008-TÓL ÁTVÁLLALTA AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA MŰKÖDTETÉSÉNEK KÖLTSÉGEIT A VA-TÓL!!!

  Forrás Lánchíd Rádió 2008. 02. 20.10:41 Lendvai Ivánné polgármester”
 • 136. Realista 2008. február 18. 20:07
  „A település megyei napilapjában olvastam !”
 • 135. anonim2 2008. február 18. 19:58
  „??? eladták a vági ovi épületét?”
 • 134. Realista 2008. február 18. 18:58
  „A "First Ledi" valószínűleg üzlettársa a NOL "Úr"-nak.
  Az óvoda épületének eladása Vágiak, nem gyanús ?”
 • 133. vaktyúk 2008. február 18. 18:33
  „Valaki megmondhatná a first ledinek, pünkösdi királyság az övé, de lehet, hogy nem értené.”
 • 132. vokis 2008. február 18. 13:58
  „Hogyne kiabálna!A polgármesterekkel együtt az iskolaigazgatók is oroszlán szerepet játszottak abban,hogy ez a h...a rátehette a kezét az intézményekre,meg a faluk pénzére.”
 • 131. szülő 22 2008. február 18. 13:51
  „sokadiknak!!igaz, amit a vági ignőről írtál.én is tudom, mindenki tudja.
  mit keres még itt???”
 • 130. érintett3 2008. február 18. 11:04
  „Igaz!!! Az igazgatónő ordenáló hangja!!!”
 • 129. Gy.Z. 2008. február 18. 10:40
  „Szerintem ebben a nehéz helyzetben nem a kiabálás teremti meg a nyugodt tanítás feltételeit, hanem a megértő, és a problámát megoldani szándékozó helyi vezetés. Meg kellene érteni az ilyen igazgatónak,hogy ő csak azért igazgató még, mert a hónapok óta fizetés és jó szó nélkül hagyott tanárok nem hagyták faképnél. Valószinüleg azt sem tudja, hogy nem a szigornak gondolt viselkedése, hanem a gyerekek tartják ott a kollégáit. A történet első számú érintettjei meg meg a gyerekek, és joguk van a háttéresemények megismerésére a szüleiknek, mert akkor is oda lehet a vezetői státusz, ha elviszik a gyerekeket a szülők más iskolába, amire biztos volt, és lesz is példa.”
 • 128. sokadik szülő 2008. február 18. 08:35
  „Kedves dadus, egyszülő!Vágon minket, szülőket tájékoztattak- nem vesztettél sokat, csak "furfangos, nagy szavak, pompásan hangzanak" volt.úgy tudom, itt meg a tanárokhoz nem szólt, bá r benn ültek ők is a szülőin.itt is sokat kiabál az igazgatónő, mindenkivel- állítólag.”
 • 127. dadus 2008. február 17. 18:19
  „Kedves "egyszülő"!
  Neked az még nem tűnt fel, hogy Vitnyéden elég régóta teljesen hülyének néznek mindenkit!”
 • 126. egyszülő 2008. február 17. 16:07
  „Megmondaná valaki, hogy vitnyéden miért nem tájékoztatják a szülőket? Vagy az igazgatónőt csak a nyugdíjasok érdeklk?! A gyerekekkel különben is cak kiabálni tud.”
 • 125. anonim2 2008. február 16. 09:46
  „alapos, persze hogy hallottam az ügyfélkapuról, de úgy gondoltam, hogy személyesen megérdeklődni biztosabb!!!de majd megnézem én is ott is, és ha ot rendben van , akkor visszamegyek az apehhoz és rákérdezek a ellentmondásosságra!!!na! kösz, na!és te miért nem reklamálsz, ha nov.-ben fizettek utoljára???
  MM:győr.”
144 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máltais segítség

Csorna - Pénzbeni és természetbeni támogatásokkal segíti a rászorulókat és az intézményeket a… Tovább olvasom