Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Hatmillió forint adomány 2006-ban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportja tavaly közel hatmillió forint értékű adományt osztott ki a rászorulóknak.

Varga József, a szervezet vezetője beszélt a szolgálat munkájáról.
– Elért eredményeink bizonyos mértékben tükrözik, hogy az általunk segített rászorulók életkörülményei mennyiben javultak az elmúlt időszakban. Sokéves tapasztalatom, és a jelenlegi helyzet azt igazolja, hogy egyre nagyobb szükség van a karitatív szervezetek munkájára, köztük a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetéére is. A feladat adott, egyre több ember szorul segítségre – mondta elöljáróban Varga József.

A máltaiak válságkezelő programjai a társadalom legszegényebb rétegeit szolgálják. A megélhetési gondokkal küzdő családokat, a kisnyugdíjasokat, a magányos időseket, a hajléktalanokat, a betegeket, a mozgás- és szellemi sérülteket, a katasztrófák áldozatait, a menekülteket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Máltai Lovagrend segélyszervezete kiemelten közhasznú, karitatív szervezet. Országos hálózata hét régióközponttal, mintegy száznegyvenhat településen működik.

– Megbízható támogatóink segítségével az elmúlt évben is sikerült gazdagodnunk azáltal, amit adhattunk a rászorulóknak. Adományaink között kiemelten kell említeni az élelmiszercsomagokat, ruhaneműket, bútorokat, gyógyászati segédeszközöket. Tavaly ezek értéke összesen 5,7 millió forint volt. Köszönet jár mindenkinek, akik bármilyen formában, adományokkal, munkával segítették rajtunk keresztül a rászorulókat.

Cs. K. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonják az általános iskolákat

A közbiztonságról és többek között az emelkedő temetői díjakról tárgyaltak a kapuvári képviselők. A város összevonja általános iskoláit és indul az önhikis pályázaton. Az új városi rendőrkapitányság április 21-én nyílik meg. Tovább olvasom