Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Határidőre befejeződött a felújítás

Befejeződött a csornai Hunyadi-gimnázium és a Szilágyi Erzsébet-kollégium rekonstrukciója.
Kattintson a képre >>
Bár a diákok és pedagógusok már szeptember elején birtokba vették a felújítás alatt álló csornai Hunyadi János Gimnáziumot és Szakközépiskolát, valamint a hozzá tartozó Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégiumot, a kivitelezés befejezésének határidejét novemberre tűzték ki. Arról, hogy időben elvégezték-e feladatukat az építők, Papp József polgármestert kérdeztük.

Nem csúszott a beruházás

– Az eredeti szerződés szerint is november 30. volt a befejezési határidő, tehát nem csúszott a beruházás – válaszolta Papp József.

– Ennek a munkának ennyi volt az időigénye, így írtuk ki a pályázatot, s kötöttük meg a szerződést. Azt kértük a kivitelezőtől, hogy amíg tart a tavaszi szorgalmi időszak, addig olyan munkákat végezzen, hogy közben folytatni lehessen a tanítást. Ugyanezt kértük a tanévkezdést követő időszakra is.

Papp József elmondta: a kivitelező október 7-én kelt levelében készre jelentette a beruházást, a műszaki átadás-átvételi eljárás október 27-én kezdődött egy helyszíni bejárással. Jelenleg már nem dolgoznak az építők sem az iskolában, sem a kollégiumban.

Terjedelmes hibalista

– Az átadás-átvételi eljárás előtt írásban átadtunk egy terjedelmes hibalistát, melynek összeállításában a kollégiumi nevelők és a gimnázium tanárai is segítségünkre voltak, és helyiségenként alaposan átvizsgáltak mindent – fűzte hozzá a polgármester. – Ám október 27-re ez a lista jelentősen lerövidült. Ezekben a napokban is tart az általunk jelzett hibák javítása. Jó az együttműködés, nincs vitánk a kivitelezővel.
A városvezető szerint a tanév megkezdése után a gimnáziumban az alagsor felújítását és a tereprendezést végezték el, a kollégiumban a lift építésére, valamint a konyhában az ablakcserére és a külön bejárat kialakítására került sor.

Még 60 milliót nyertek

– A szerződésben meghatározott pénzügyi, műszaki ütemterv alapján folyt az építkezés – tudatta Papp József. – A munkálatok megkezdése után olyan hibák jelentkeztek, amiket feltétlenül ki kellett javítani, hisz anélkül nem lett volna teljes értékű a felújítás. Ezért az eredetileg elnyert 261 millió forinthoz országgyűlési képviselőként a címzett támogatási törvényhez 60 millió forintra adtam be igényt, amit el is nyertünk. Ezenkívül az önkormányzat saját forrásaiból 25 milliót biztosított. Így a beruházás összköltsége 346 millió forint lett. Sikerült olyan munkákat is elvégeztetni, amit eredetileg nem terveztünk, sőt, biztonsági berendezések beszerelésére is lehetőség nyílt.

Végezetül megtudtuk, hogy a testületi döntésnek megfelelően ez idő tájt a Széchenyi-iskola felújítását készítik elő. Az a terv, hogy a következő év nyári szünetében ez az intézmény szépüljön meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma közösségi ház óvodából

A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetsége szociális ellátóhálózat kiépítését tervezi. Ezért a megye négy településén – köztük Csornán – közösségi ház kialakítását határozták el romák számára. Ezért a csornai képviselő-testület úgy döntött, hogy egy volt óvodaépületet – 2012. december 31-ig térítésmentesen bérbe adja a szövetségének. Tovább olvasom