Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Hatalmas ötven ember közös ereje

A faluért tenni akaró helybeliek alakították meg egy évvel ezelőtt az Összefogás Beziért Egyesületet.
A faluért tenni akaró helybeliek alakították meg egy évvel ezelőtt az Összefogás Beziért Egyesületet. Akkor huszonegyen csatlakoztak a „mozgalomhoz", most ötvenen vannak, a szervezetben minden korosztály képviselteti magát. Aktívan részt vesznek a település közéletében.
Segítették például a nyugdíjasünnep megszervezését, de a tavalyi évbúcsúztató rendezéséből is kivették részüket. Tartottak farsangi bált és nyárbúcsúztatót, illetve az idei falunap programjainak összeállítását is támogatta az egyesület. Időközben kereteiken belül harmincegy taggal megalakult a nyugdíjasklub is. Igyekeznek felvenni a kapcsolatot a környékbeli, hasonló csoportokkal, legutóbb például a markotabödögei nyugdíjasokat látták vendégül.

– A Medgyasszay Alapítványtól pályázaton belül nyertünk 15 ezer forintot regionális találkozó megtartására – újságolta Németh Béláné, az egyesület elnöke. – Úgy gondoltuk, a markotaiakkal szervezünk találkozót, hiszen ők már tizennyolc esztendeje együtt vannak. Az összejövetel nagyon jó alkalom a tapasztalatszerzésre, hiszen mi még nagyon újak vagyunk. A rendezvényen a TIT győri munkatársai tartottak „Ügyes kezek és kismesterségek" címmel bemutatót – folytatta Németh Béláné.

Az Összefogás Egyesület egyelőre csupán a tagdíjakból tartja fenn magát, de számítanak az önkormányzat támogatására is. Ezenkívül figyelik a pályázati kiírásokat és ha számukra megfelelővel találkoznak, benyújtják igényüket. A terveik között is számos, a falu közéletét mozgalmasabbá tevő elgondolás szerepel. Ilyen például közös kirándulások szervezése, a falu szépítése, virágosítása, parkosítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vállal több ciklust

Ónodi János Pásztori polgármestere négy ciklus után az ötödiket már nem vállalja el. Tovább olvasom