Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hatalmas a torlódás Csorna belvárosában - fotó

"A csornai dugó végét jelen pillanatban Szilsárkány jelenti" - írta Olvasónk. A Korona center előtt a csatornát javítják, így a főút Győr irányába csak egy sávon járható.


19.22

Súlyos csatorna hibát tártak fel a Pannon-Víz Zrt. szakemberei a Csornán, a városon átvezető főútvonal alatt. Jelenleg ideiglenes, föld feletti vezetékkel biztosították a folyamatos szennyvízelvezetést. A sérült csatornaszakasz javítását rövidesen megkezdik.

Szennyvízcsatornáink a belvizes időszakban 4-5-szörös túlterhelést kaptak, a hatalmas mennyiségű víz több helyen kimosta a szennyvíz főgyűjtő csatornát- - tájékoztatott Bertha Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetője.

Az sem véletlen - tette hozzá a szakember - hogy a leszakadás a városon átvezető 85.- 86. sz főútvonal közös szakaszán történt.

Annak idején itt az út mellett épült a 30 cm átmérőjű beton szennyvízcsatorna, de a főútvonal szélesítésével sajnos a forgalom "rátelepült" a vezetékre. A kamionok nagy része sajnos éppen a szélső, csatorna fölötti sávot választja.

A sávváltások miatt gyakran dinamikus manőverekre kényszerülnek ezek a nehéz járművek. A belvíz miatt sokáig nedves talaj teherbíró képessége pedig lecsökkent, a csatorna több helyen beomlott. Sajnos nem mindennapi torlódásra kell számítani a csatornajavítás idején - tette hozzá az üzemmérnökség vezető.

Ilyen súlyos hibát csak útfelbontással tudunk javítani, ehhez a Győr felé vezető szélső sáv biztosan lezárásra kerül, sőt a munkavégzés idejére gyakran a másik Győr felé vezető sávot is igénybe vesszük.

Jelenleg a forgalomtechnika tervezése és egyeztetése folyik a Magyar közút Zrt.-vel. folyik. Mindent elkövetünk, hogy a javítást mihamarabb befejezzük, de az építés technológiai előírások betartása miatt több napos sávlezárásra kell számítani.

A szennyvízelvezetés folyamatos lesz, az érintett szakaszon a járda mellett 50 méter ideiglenes szennyvíznyomócsövet építettünk ki. Ha kell szippantó kocsikat vetünk be, szükség esetén Győrből ide irányítunk egy tíz-köbméteres szippantót.

Ahogy elkészül a forgalomtechnikai terv, ismét tájékoztatjuk olvasóinkat, weblapunkon pedig folyamatosan tájékoztatást adunk az építés részleteiről. Hibabejelentés esetén a 06 80 20 40 86-os zöld számon éjjel nappali diszpécserszolgálatunk rendelkezésre áll. A kellemetlenségekért ezúton is kérjük a közlekedők és fogyasztóink türelmét és megértését! - olvasható a Pannon-Víz internetes oldalán.

17.14

"A melllékletben küldöm a csornai dugó végét, mely jelen pillanatban Szilsárkány.

Kérdezem én; egyeztetett-e a vízmű illetékese a közútkezelővel és a rendőrséggel a kialakult helyzet megelőzésének lehetőségeiről?

Ez miert nem sikerült? Miert üzemelnek a forgalomiranyító jelzőlámpák a belvárosban? Miert nem terelték el a forgalmat? Hol egy rendőr?" - írta felháborodott Olvasónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


14.06

A Korona center előtt a Pannon-Víz Zrt. szakemberei a csatorna hibáját javítják, ezért ott a főút Győr és Mosonmagyaróvár irányába csak egy sávon járható.

Információink szerint a munka jóideig, napokig eltart még, így az autósok készüljenek a várakozásra, vagy keressenek kerülőutat.

Olvasóink írták

 • 20. banderas50 2013. április 29. 08:46
  „Meddig egyeztetnek a csornai közlekedési káoszról a belvárosban ? Csak egy előjelző tábla kellene, vagy egy teljes sávlezárás, hogy ne egymást akadályozzák a "léprement" autósok , de ehhez ész is kellene”
 • 19. Jerry 2013. április 28. 11:17
  „Csak röpke tájékoztatásként megjegyzem,hogy a jelenlegi városvezetés és képviselőség keze van abban,hogy Csornának nincs, Enesének meg van elkerülő útja.Az nem a lakosság hibája,hogy éppen két főútvonal forgalma megy át a városon,és ezt a régi csatorna rendszer,meg úthálózat nem bírja."A szokásos csornai képlet, még azt sem tudják elintézni, hogy a forgalmat másfelé tereljék." Hát igen,ezért szeretné a város az elkerülőt,mert sajnos út nélkül nehéz elterelni a forgalmat más felé.Na,ha meg lenne elkerülő,ki menne be a városba, nem igaz?Pancser, ez most hogy is van?”
 • 18. Mankapunka 2013. április 26. 18:07
  „Mondtam én mindig is, hogy csorna elég béna egy hely.”
 • 17. kackac 2013. április 26. 10:52
  „A csatorna szolidáris a várossal.
  Állampolgári engedetlenségből szakadt be.
  kackac”
 • 16. kultura 2013. április 26. 09:59
  „Itt a hozzászólók nagy-részének elmentek otthonról?A város és a vezetése akarta hogy két forgalmas tranzit út is tönkretegye a várost?Nem most kéne ríni hogy hogy jut el a mentő Győrbe, hanem akkor mikor Kapuváron és Csornán megszüntették az aktív ellátást.De csöndbe volt mindenki.Orbison-nál és urbanistapistánál van a pont.Hol van a felelősen gondolkodó megye?Nagyokosok Csorna melyik utcája alkalmas ekkora forgalom elterelésére? Bízom benne hogy ahol a csupa okos hozzászólók laknak.Én még azon csodálkozom hogy a város belterületén még egyáltalán van úttest,és nem szakadt le mind.”
 • 15. urbaniastapista 2013. április 26. 09:02
  „#1.
  Nem tudom Csornán hogy van, de Győrben ezt úgy csinálják, hogy duguláskor kivezénylik a csatornatisztítót, ami gyakorlatilag egy vízhajtású ütvefúró. Ami persze gyorsan megszünteti a dugulást, de a vacak és öreg csatornát is jól szétveri. Pár hónap múlva pedig a lukas csatorna miatti alámosásoktól beszakad az útburkolat is, lehet kiásni az egészet.
  Persze ezt nem vállalja senki, kerülgethetjük az alattomos huplikat, csak a legdurvább esetekben történik valami.”
 • 14. pancser 2013. április 26. 08:47
  „A szokásos csornai képlet, még azt sem tudják elintézni, hogy a forgalmat másfelé tereljék.”
 • 13. thermál 2013. április 26. 08:18
  „Az a minimum lett volna, hogy a vízművek előre egyeztessenek az összes szervezettel, akik a közlekedést szervezik. Csornán van lehetőség "menekülő" út kijelölésére, de már 20 km. -el a város előtt kellene eltereléseket alkalmazni.
  Szeretném hallani az országgyűlési képviselő, a polgármester, az egészségügyi vezetés(hogyan jutnak be Győrbe a mentők?) megnyugtató véleményét. Ha nem boldogulnak kérjék az osztrákok segítségét!”
 • 12. Roland2000 2013. április 26. 07:30
  „Kedves "Tudósító" .
  Remélem amikor alattad szakad be a főút, akkor a mentésed elött is majd egyeztetnek a többi szervel mielött kimentenek téged a szarból:-)”
 • 11. orbison 2013. április 26. 06:10
  „Nem értem, hogy itt most a legtöbben szervezési hibákat kiáltotok, meg Csornát szidjátok.
  Lehet, hogy Csorna hibás abban, hogy hosszú évek óta nem lobbizott megfelelően a 85-ös és 86-os utak elvezetése miatt. Én a nyolcvanas évek óta közlekedek errefelé, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy magát kiemeltnek gondoló megye hogyan engedheti meg magának, hogy tönkretesz egy települést azzal, hogy két tranzit útvonalat átvezet rajta mindenféle gyorsforgalmi elkerülő nélkül??? Ezt még Fertőszentmiklós is meglépte korábban!!!
  Ne csodálkozzatok már, hogy nem bírja az út (és berendezései) a terhelést....
  Bízom benne, hogy az eset kapcsán végre elkezdenek mozgolódni az illetékesek (tudom, már épül az elkerülő, de hadd ne minősítsem az építés ütemét).”
 • 10. istipisti76 2013. április 26. 05:05
  „Ez csorna.... Szándékossan kisbetűvel. Fejetlenség és magyarázkodás. De megérdemelt bőkezű prémium a jó munkáért, vezetésért, kommunikációért van.”
 • 9. GabeszI 2013. április 25. 21:44
  „Mérünk és mérünk, ez a jelszó. Csornán lehetetlen trafipax nélkül átmenni. Ez már undorító, ami ebben a városban folyik.
  A város vezetése impotens, megszervezve semmi nincs, a rendőrség csak mér, közben kifosztják a polgárokat. A közlekedés katasztrofális, kamionok mindenütt. Forgalmat irányító rendőrt én már évek óta nem láttam. Nem ez a dolguk, pénzt szednek. Ráférne erre az országra egy egészséges forradalom!”
 • 8. omm 2013. április 25. 20:13
  „A Bartók Béla úti vasúti átjárótól (Csorna déli része) számoltam a kamionokat, a sor vége szilsárkányban a sopronnémeti kereszteződésben volt, 216-ot számoltam meg.”
 • 7. OCC 2013. április 25. 19:39
  „Sajnos szervezésügyileg nyugodtan párhuzamot lehetne vonni a márciusi hófuvás és e között.”
 • 6. Köszörűs 2013. április 25. 19:22
  „Mért nem éjjel?

  Csak kérdezem.”
 • 5. OCC 2013. április 25. 19:03
  „A válasz a feltett kérdésekre:

  Elfelejtetedd netán hogy melyik országban élsz?”
 • 4. rumcajsz 2013. április 25. 18:54
  „Hol a rendőr, aki segítene?
  A körforgalom és a MOL kút között egy a megszokott Seat-ból sebességet mér, kettő pedig asszisztál.
  Szolgálunk és pénzt szedünk!”
 • 3. Tommm 2013. április 25. 18:17
  „Hihetetlen. Szhely felől jöttünk ma a 86-oson és Szilsárkány közepén volt a kamionsor vége. Azt hittük baleset van valahol a közelében, ezért eljöttünk Tét felé Győrbe. De hogy az Csorna belvárosától ért odáig álmomban nem gondoltam volna... Gratulálok minden esetre a Pannon Víznek.”
 • 2. csornailány 2013. április 25. 16:49
  „Sopron irányába??? Asszem´ ez téves infó! Kedves cikk író, sétáljon ki a Korona sarkához és megláthatja, hogy Sopron felől Győr irányába közlekedő sávokban van a dugó...ami nem kicsi!!!”
 • 1. csabi710 2013. április 25. 14:50
  „Nem tudom, hogy javítják-e, de a múlt héten 3 alkalommal okozott torlódást a csatornatisztító autójuk.
  Miért nem javítják ki a hibát? Odaküldik 5 nap alatt háromszor a mosóautót. Nagyon megérheti!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudni, hogy jutnak el a napközibe

Tovább olvasom