Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Hat-hétszáz kapuvári dolgozik más településen

Kapuvár - Egyre több a munkalehetőség a kis- és középvállalatoknál. Több százan ingáznak, emellett a cégek nem találnak szakembert, néhány szakmában pedig túlképzés van.
Kapuvár képviselő-testülete ma foglalkozik a regionális munkaügyi központ kapuvári kirendeltségének jelentésével a munkaerő-piaci helyzetről. Illés János kirendeltségvezető a testület elé került anyagban úgy fogalmaz: a kapuvári munkahelyek száma – a kis- és középvállalkozói szektorban – örvendetesen nő, noha a tavalytól működő Svájci Elektronikai Kft. kivételével nem történt nagyobb munkahelyteremtés a városban.

Kevesebb álláskereső

Kapuváron százhatvannyolc álláskeresőt tartanak nyilván, szemben a két évvel ezelőtti közel ötszázzal. Az adatok ismeretében kijelenthető, hosszú évek óta végre pozitív elmozdulás történt a munkaerőpiacon. Az álláskeresők harminc százaléka szakmunkás, közel ugyanilyen arányú a segéd- és betanított munkások száma is, tizenkét százalékos a felsőfokú végzettséggel állást keresők aránya (nagy számban pedagógusok és közgazdászok). Az előbbiek miatt a munkáltatók igényei és a nyilvántartott munkavállalók képzettsége nem mindig összeegyeztethető.
Az utolsó munkahelyteremtő Svájci Elektronikai Kft.-hez a munkaügyi központ közel harminc dolgozót közvetített. Jó részüket a céggel közösen szervezett tanfolyamon képezték át, melynek teljes költségét a munkaügyi központ biztosította. A ruhaipari cégek munkaügyi kilátásai jók, lehetőségeik biztatóak. A száz dolgozót foglalkoztató Provertha majd új üzemének elkészültekor növeli munkatársai számát, a másik nagy üzem, a Kapuvári Hús Zrt. dolgozói létszáma vélhetően nem változik nagymértékben.

A város középvállalkozásai, így az Ambrózia Kft. vagy a Cserpes Tej Kft. hosszú évekre megbízható munkáltatóknak bizonyulnak, annak ellenére, hogy a gazdasági környezet romlik. Hasonlóan bővülő foglalkoztatással bír a veszkényi Metna, melynek hatvanhét dolgozójának több mint fele ingázik Kapuvárról (a megszűnt vagongyár dolgozói).

Találtak megoldást a kórházi dolgozóknak

A helyi munkaerőpiac egyik legnagyobb problémája a Lumniczer-kórház dolgozóinak sorsa. Ám az önkormányzat és a munkaügyi központ erőfeszítései nyomán az elbocsátottak jó részének sikerült megnyugtató megoldást találni, még ha ez esetleg ingázással is jár.

– Jelentős a városbéli ingázók száma, az utóbbi időben hat-hétszáz kapuvári jár el más településre dolgozni – olvasható a szakanyagban. A képet árnyalja, hogy az ingázók döntését a helyinél jobb bérfeltételek is motiválják, a bruttó bér esetében ez a javulás akár tizenöt- húszezer forintot is jelenthet.

– A munkaügyi központhoz beérkezett munkáltatói igények kielégítését egyre nehezebben tudjuk teljesíteni, mivel az álláskeresők közt kevés a jól képzett szakmunkás – írta le a kapuvári kirendeltség vezetője. Hiány mutatkozik fém-, építő- és húsipari szakemberekből, de kevés a varrónő is. Az előrejelzések szerint szükség lenne idegen nyelvet beszélő gépészekre és építőipari mérnökökre. Több szakmában azonban túlképzés mutatkozik Kapuváron, így kereskedelmi és vendéglátó-ipari szakmákban, az informatikusoknál és a pedagógiában.

Kitörés a turisztikai beruházásokkal?

A munkaügyi szakember véleménye szerint komoly kitörési pontnak tekinti a közeljövőben kezdődő turisztikai beruházások munkahelyteremtő hatását, melyben a szolgáltatói és egészségügyi szektor szakemberei kaphatnak munkalehetőségeket. Úgy véli azonban, a városba betelepülni szándékozó cégek – a szakemberhiány ellenére – megfelelő bérpolitikával és munkáltatói feltételekkel hazacsábíthatják az ingázók jó részét.

Olvasóink írták

  • 1. Várkonyi Gábor 2007. november 02. 08:18
    „Igen, a cikket végigolvasva leszűrhető, hogy KAPUVÁRON jelenleg nincs nagy válogatási lehetőség a munkahely szempontjából; az embernek vagy van munkája, vagy nincs! Én is jelenleg ezen Sájci Elektronika Kft. csapatát erősítem egy jó ideje és tudom, hogy egy új cég vonzza az embereket, és főként a fiatalokat, ha jó fizetési lehetőséget kínálnak fel. Az idősebb korosztálynak nehezebb a helyzete munkahelyváltásban / munkahely-elhelyezkedésben, mert egyrészt a vezetőség elgondolkodik az alkalmazásában (járulékok fizetése, szakképzettség --> megéri-e?), de a fiatalok elsőbbséget élveznek szinte mindegyik munkahelyen, hiszen köztudott: a fiatal munkavállalok után a munkáltató prémiumokat és járulékkedvezményeket kap!
    Kapuvár - lassú -fejlődésnek indult, ha így folytatódik a reformkodás, akkor akár vihetjük is valamire!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülések Kapuváron és Csornán

Csorna - A képviselő-testület október 29-én, hétfőn délután három órakor tartja soros ülését a… Tovább olvasom