Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Használt ruhát utcai gyűjtőkbe

Az elmúlt héten konténereket helyeztek el Kapuvár több pontján, amelyekbe a megunt és használt ruhákat, valamint textilhulladékot lehet elhelyezni. Ezt később újrahasznosítják.
Kapuváron a szelektivitás jegyében helyeztek ki használtruha-gyűjtő kukákat. Leopold Beatrix, a konténereket üzemeltető fertőszentmiklósi kft. képviselője elmondta, a tíz konténert mindenki használhatja. Társaságuk ötéves szerződést kötött az önkormányzattal és bérleti díjat fizetnek a városnak. A konténerekbe tett használt ruhát és textilhulladékot a kft. telephelyén kiválogatják. A jobb minőségű holmit újra értékesítik.

A maradék ruhaneműt is újrahasznosítják, tisztító- vagy polírozókendőt készítenek belőle. A tárolóedényeket hetente két alkalommal ürítik.
Leopold Beatrix szavaiból kiderült, hogy Sopronban már közel egy éve használják a ruhagyűjtő edényeket. A határ menti városban napjainkban 14 gyűjtőhely van, de a közeljövőben további hat konténer kihelyezését tervezik. Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek jó ötletnek tartják a hulladékgyűjtésnek ezt a formáját, mert a háztartásokban nagy
mennyiségű ruhanemű és textil hulladék gyűlik össze. Megjegyezte, a textilhulladékok a háztartási szemét mintegy három, öt százalékát teszik ki.

Az üzemeltetők arra kérik a lakosokat, hogy a ruhákat lehetőleg zacskókba tegyék és úgy helyezzék bele a tárolóedényekbe. A kft. képviselője hozzátette, várhatóan ősztől Csornán is megjelennek a használt ruhákat gyűjtő konténerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílik a harmadik Hanság Expó

A messze földön híres kapuvári vásárok hagyományaira támaszkodva – három évvel ezelőtt –… Tovább olvasom