Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Háromnapos fesztivál és vásár Beleden

Péntektől vasárnapig tartott az első beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár. A rendezvénysorozatra szerte a Rábaközből ellátogattak. Nagy sikere volt a kulturális programoknak, de a kiállítás résztvevői sem panaszkodhattak.
Megelégedéssel zárta vasárnap délután az első beledi kiállítás és vásárt Tompáné Balogh Mária polgármester. A rendezvénysorozat három napján sokan meglátogatták az iskolában és az udvaron a kiállítókat, valamint a színvonalas kulturális rendezvényeket. Pedig az időjárás kezdetben nem volt kegyes a szervezőkhöz.

Ahogy azt a polgármester nyitóbeszédében is elmondta, az elmúlt héten a média sokat foglalkozott a dél-rábaközi nagyközséggel. „Még a föld is megmozdult rendezvényünk hírére" – utalt a falu első embere a múlt heti földrengésre. Ha rengést nem is, örömet annál inkább okozott a hét vége Beleden. Elsősorban azoknak a cégeknek, akik színvonalas munkájukkal elnyerték a vásár díjait, így a Kalász Kft., a Beledi Betonáru Kft. és a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet.

A polgármesteri hivatal szinte minden dolgozója kivette részét a lebonyolításból, munkájuknak a későbbiekben meglehet az eredménye is: az ország egy távolabbi részéből érkezett kiállító konkrét beruházási lehetőségeket keresett Beledben. A kulturális rendezvények sorát a Republic együttes koncertje nyitotta meg. Szombaton Hiller István kultuszminiszter volt a vendég, aki a helyi hagyományőrzők kiállításait tekintette meg.

A hét végén felléptek a környék nagyobb együttesei, melyek mellett a testvértelepülések is bemutatkoztak. Az Imélyből érkezett énekkar és az ákosfalvai néptáncegyüttes műsorában gyönyörködhetett a közönség. Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter avatta fel a beledi labdarúgók új öltözőjét vasárnap délután. A minisztérium támogatásával kiépített öltöző hosszú pályázati procedúra után valósulhatott meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaadták tejkvótájukat

Várhatóan értékesítik Csornán a februárban bezárt tejcsarnokot. Mindeközben a gazdák folyamatosan… Tovább olvasom