Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Három új orvos a szülészeten

A kapuvári szülészet vezetőjének halála után az osztályon munkaerő-problémák léptek fel.
Tavaly nyáron váratlanul elhunyt dr. Ferenc Csaba osztályvezető főorvos. A kapuvári szülészet vezetőjének halála után az osztályon munkaerő-problémák léptek fel, melyet néhány hónapig dr. Kerekes György megfeszített munkája ellensúlyozott.

Megoldódik

Dr. Ballagi Farkas igazgató főorvos szerint azonban napjainkra rendeződni látszik a szülészet-nőgyógyászat helyzete. Első intézkedésként nemrég kinevezték az osztály élére a már tizenöt éve itt dolgozó Kerekes doktort, majd új kollégák után nézett az intézmény vezetése. Az ősz folyamán már két munkatárssal bővült a létszám, egy mosonmagyaróvári és egy sárvári orvos jár Kapuvárra kisegíteni. Legújabb „szerzeményük" egy soproni kolléga, aki az ottani kórházat erősítette ez év végéig.

Dr. Ballagi Farkas elmondta: az új orvosok mindegyike vállalkozóként dolgozik Kapuváron. Hozzátette, szeretnének egy állandó, közalkalmazottként Kapuváron dolgozó kollégát alkalmazni. – Jobban szeretném, ha állandó kapuvári orvosaink lennének, de a vállalkozó kollégákból egyre több van az országban – mondta a kapuvári igazgató. Úgy véli, az önkormányzat is ad segítséget és akár szolgálati lakással is honorálnák egy új jelentkező letelepedését.

Kétszáz születés

Dr. Kerekes György, a szülészet-nőgyógyászat vezető főorvosa hangsúlyozta: a mosonmagyaróvári és sárvári kollégák leginkább az ügyeleti rendszerbe segítenek be. Az elmúlt három hónapban volt osztályukon egy budapesti orvos, akinek azonban a klinikai gyakorlata még nem volt megfelelő, ezért nem alkalmazták tovább. Kerekes főorvos kijelentette: az orvosi létszám stabilizálódása nem jelentett azonnali esetszám-növekedést. A főorvos szerint az évi kétszáz körüli szülésszám stabilizálódott az osztályon.

Ez év eleje óta az osztály tagja lett dr. Erdélyi Lajos, aki negyvenkét évet dolgozott a soproni kórházban. Ottani szerződésének lejárta után került Kapuvárra. Mint mondta: a kisvárosi kórház nem jelent visszalépést, hiszen épp a legutóbbi időben végeztek olyan műtéteket, melyek becsületére válnának a komolyabb intézményeknek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a szili iskolaépületet

Felújítják és egy újabb szint ráépítésével bővítik a szili általános iskola Dózsa utcai épületegyüttesének egyik szárnyát. A kivitelezés költségei megközelítik az ötvenmillió forintot. – Az elmúlt évben harmincnyolcmillió forintot nyertünk a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat (TRFC) pályázaton – mondta Lengyel Lajos polgármester. Tovább olvasom