Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Három műszakban dolgozik a kapuvári üzem

Kapuvár–Beled - Az utóbbi három évben több mint hétmillió eurónyi fejlesztést hajtott végre a Rábaközben két üzemmel is működő Provertha Zrt.

Idei fejlesztéseik középpontjában a beledi üzem áll, itt és a kapuvári üzemben is végrehajtottak kismértékű létszámfejlesztést. Kapuváron már három műszakban dolgoznak.

Három év alatt hétmillió eurós fejlesztést hajtott végre a Rábaközben két üzemmel is jelen lévő Provertha Zrt. A cég az utóbbi hónapokban gépbeszerzésre több mint 615 millió forintot fordított, melynek egyik legnagyobb nyertese a beledi üzem, ahol a napokban új fröccsöntő részleget állítanak munkába. A kapuvári üzem megrendeléseinek növekedésével már három műszakban dolgoznak. Mindkét rábaközi egységben kismértékű létszámfejlesztést is végrehajtott a cég vezetése.

Szalay Antal gyártulajdonos elmondta, hiába a – véleménye szerint jobbára csak a bankszektort érintő – válság, a fejlesztéseknek folytatódniuk kell, hiszen partnereik felé elkötelezettek. Újabb beruházásaikkal megvárják a bankok hitelezőképességének erősödését.

A kapuvári üzem megrendeléseinek növekedése miatt már három műszakban dolgoznak.
A kapuvári üzem megrendeléseinek növekedése miatt már három műszakban dolgoznak.

– A beruházásokkal inkább előremenekülünk és ehhez a cégnek nincs szüksége banki segítségre, hiszen saját erőnk még németországi viszonylatban is magasnak számít – jelentette ki Szalay Antal. Úgy véli, a válságnak rövidesen amúgy is vége, ám a Proverthának jelenleg sincs sem jelzálogterhe, sem lízingkötelezettsége.

A cég idei, rábaközi beruházásainak legnagyobb nyertese a minap várossá avatott Beled üzemegysége. Gerencsér Jenő üzemvezető lapunk kérdésére elmondta, a dél-rábaközi kisváros üzemében egy teljesen új fröccsöntő részleget hoznak létre, melynek bekerülési költsége több mint nyolcvanegymillió forint. – Ekkora beruházás a beledi egység megnyitása óta nem volt – tette hozzá az üzemvezető. Az új gépek háromszor nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint az eddigiek, beállításukhoz az üzem egyik épületét alakítják át. A munkálatok a napokban kezdődnek és szeptember végére adják át a termelésnek a beállított fröccsöntőt. A termelés növekedése kisebb mértékű létszámnöveléssel is járhat.

Tizenöt-húsz százalékos létszámfejlesztést hajtott végre a Provertha Kapuváron is, ahol immár három műszakban dolgoznak a munkatársak.

A fröccsöntő a legnagyobb beledi beruházás – mutatja Gerencsér Jenő üzemvezető.
A fröccsöntő a legnagyobb beledi beruházás – mutatja Gerencsér Jenő üzemvezető.

Az üzem illetékesei elmondták, hetente több mint hatvanötezer darab kábel termelése folyik, ami már szükségessé tette két újabb gyártósor felállítását. Egyikben két, másikban három műszakban folyik a termelés, amihez új minőség-ellenőrző gépet tettek le a kapuvári üzembe.

Az előző beruházásokon felül a sárvári üzem is komoly fejlesztéseken esett át. A cég gépparkjához egy 290 ezer eurós, gyorsfordulatú megmunkálógépet vásároltak, beszereztek egy tizenhárom tengelyes esztergagépet 275 ezer euróért, valamint egy kábelgyártó gépet 450 ezer euró értékben.

Szalay Antal elmondta, hiába a válság, a cég többek közt szerszámgyártó képességét is fejleszti, az utóbbi pár hónapban egymillió eurót fordítottak erre a célra, mellyel az ország egyik legerősebb szerszámgyártó bázisává nőtte ki magát a Provertha.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnőben lévő embertípus

Emlékfa ültetésével tisztelegtek a szilsárkányiak egykori tanítójuk, Gánts Jenő munkássága előtt. A tanító bácsi igaz néptanítóként sokoldalú ember volt: élete volt a népnevelés.
Tovább olvasom