Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Három másik település gyermekeinek is őrzik az iskolát

Rábatamási - A helyi általános iskolában tartott legutóbbi lakossági fórumon a megjelentek (és érdekeltek) egyhangú véleménye szerint a kistelepülésen nyolcosztályos iskolát működtessen tovább az önkormányzat.

Rábatamásiba azonban nem csak a helyi gyermekek járnak, ennek jeleként a múlt heti fórumon az iskolához társult települések polgármesterei, a képviselő-testületek több tagja és szülők is megjelentek. A rábatamási iskolában magyarkeresztúri és jobaházi gyermekek is tanulnak, de több diák érkezik Bogyoszlóról is. Ahogy Molnár Norbert rábatamási polgármester lapunknak hangsúlyozta, a múlt heti döntés az összefogás szép példája is volt.

„A helyi intézménybe jelenleg több mint 120 gyermek jár, akik közel fele a társult településekről érkezik, a bogyoszlóiak száma is megközelíti az egy tucatot" – mondta. „A lakossági fórumon az érintett települések összefogása is megmutatkozott" – véli Molnár Norbert. A Kisalföldet a polgármester arról is tájékoztatta: Rábatamásiban már megkezdődött a pénzgyűjtő munka, mellyel próbálják megteremteni a helyi iskola zökkenőmentes működésének feltételeit.

Képünk a múlt heti lakossági fórumon készült.
Képünk a múlt heti lakossági fórumon készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embermesék Csornán

Embermesék két évszázadból címmel közönségtalálkozót tartanak a Martincsevics Károly Városi… Tovább olvasom