Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Három mart aszfaltutca Babóton

A babóti önkormányzat pályázati pénzek híján önerőből újította fel a falu néhány utcáját. A mart aszfaltos burkolat több mint kilencmillió forintba került, s még továbbiak követik.
A felújított Ordód utcában is súlykorlátozás van.
A napokban fejeződött be a babóti önkormányzat önerős útberuházása. A képviselő-testület egy nyár eleji döntése alapján a falu három utcája, az Ordód, a Bercsényi, valamint a Petőfi sor kapott a régi kavicsos felület helyett új burkolatot.

Molnár János polgármester elmondta: a munkákra már korábban adtak be különféle pályázatokat, de ezekből nem sikerült pénzt szerezniük. Az utak portalanítását mindenképpen szerették volna megvalósítani, így községi pénzből kezdtek neki a beruházásnak. Az elvégzendő munkákra pályázatot írtak ki: az öt jelentkező nyolc ajánlatot adott be. Végül a csornai közútkezelő kht. pályázatát fogadta el a testület. A három utca burkolatának elkészítése több mint kilenc és fél millió forintjába került a babótiaknak. Ehhez még hozzájött az utcák elejére kirakott súlykorlátozó táblák mintegy nyolcvanezer forintnyi költsége. Ezekre azért volt szükség, mivel a burkolat egy kisebb forgalmú utakra tervezett anyagból készült.

A babóti polgármester szerint a munkákat szeretnék folytatni, a településen még csaknem tíz utca vár hasonló felújításra. További terveikről szólva elmondta, önerős pályázatokat adtak még be a sportöltöző ötmillió forintos rekonstrukciójára és a kultúrház hárommilliós fűtésfelújítására.

A kivitelező csornai üzemmérnökség vezetője, Nagy András érdeklődésünkre elmondta: az utcák burkolata az úgynevezett mart aszfalt. Ezt az anyagot régebbi utak felszedett anyagából nyerik. Kisebb forgalomnál ez a borítás, ami még vízzáró fedőréteget is kapott, hosszú évekig kiválóan betölti funkcióját. Mivel az alapozás hagyományos módon történt, amennyiben az önkormányzat így döntene, később egy koptatóréteggel növelhető a teherbírás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hárommilliomodik látogató

Egy csornai fiatalasszony volt a hárommilliomodik látogató Ópusztaszeren. Az ajándékok között egy… Tovább olvasom