Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Három gyerekkel az utcára kerülhetnek

Kétségbeesett édesanya végső elkeseredésében kereste meg szerkesztőségünket, hogy olvasóink segítségét kérje. Egy rábaközi faluban kilátástalan helyzetbe került a háromgyermekes család.
Az édesanya azért fordult a Kisalföldhöz, hogy olvasóink segítségét kérje, hogy megmaradhasson a házuk.

Jelzálog a házon
A család kálváriája akkor kezdődött, amikor meghalt az apai nagyapa, akinek házában éltek. A férj és testvére örökölték az ingatlant, fele-fele részben. 2000 nyarán aztán egy pénzintézet értesítette őket, hogy a fivér adóssága miatt jelzáloggal terhelik meg a házrá eső részét, és ha határidőn belül nem fizetik ki a tartozást, elárvereztetik azt. Ekkor úgy döntöttek a szülők, kölcsönt vesznek fel, és kifizetik a sógort az örökségből. A fedezet a ház lett, amelyben élnek.

Elveszett az állás
Az adásvételre 2000 decemberében került sor. Fizették is rendesen a törlesztőrészletet, több mint harmincezer forintot. Nem éltek luxuskörülmények között, de a legfontosabbakra mindig jutott. Míg nem az édesanya elveszítette az állását, és másikat azóta sem talált. A férj győri munkahelye utáni fizetése azonban csak épp a megélhetésre volt elegendő, a részletekre már nem futotta. Idén márciusban még törlesztették akkori hátralékukat, majd kétszázezer forintot, azóta viszont nem tudnak fizetni. Időközben megszületett a legkisebb gyerek, aki most négy hónapos. 

Elfogyott a bank türelme
A banknál, ameddig lehetett, halasztották az ügyet, de mostanra elfogyott a türelem. Nemrég arról tájékoztatták őket, ha október 25-ig nem fizetnek, dobra kerül a ház. Miközben az édesanya a történetet meséli, fo lyamatosan könnyek peregnek a szeméből, és csak akkor mosolyodik el pár pillanatra, amikor kisfiára néz.

– A gyerekek tartják bennünk a lelket, ők adnak erőt nekünk – sírja az asszony. – A legnagyobb tizenhét, a középső ötéves. Nem tudom, mi lesz velünk, kétségbe vagyok esve. Hova megyünk a három gyerekkel, nincs senkink, aki segíteni tudna. Higgye el, utolsó megoldásként fordultam az újsághoz, hát ha lesz olyan jó szándékú ember, aki ki tud húzni bennünket nagy bajunkból. Már a fiam számítógépét is eladtuk, hogy fizessük a számlákat, de megértette, mert átérzi, hogy most nincs más megoldás.

A család lakóhelyének polgármesteri hivatalában megtudtuk, hogy ismerik a problémát, de segíteni, sajnos, nincs lehetőségük. Sőt, akkor sem tudnak lépni, ha valóban elárverezik a házukat, mivel az önkormányzat nem rendelkezik olyan ingatlannal, ahova a három gyerek és szüleik beköltözhetnének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Intenzív kampányt folytattak Csornán

Békét és fejlődést ígérnek A kampány tapasztalatairól és az esélyekről tartott sajtótájékoztatót a… Tovább olvasom