Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Három falu közös szennyvíztisztítót épít

Ötszázötvenmillió forintos beruházással, állami támogatás nélkül közös szennyvízcsatorna-hálózatot épít ki a mórichidai, az árpási és a rábaszentmiklósi önkormányzat.
Közös szennyvízcsatorna-rendszert építtet ki három önkormányzat, a mórichidai, az árpási és a rábaszentmiklósi. A beruházás 550 millió forintba kerül, állami támogatásuk nem lesz. Felmérés szerint a települések lakosainak kilencven százaléka igényli a szolgáltatást, a bekötésért ingatlanonként 120 ezer forintot kell fizetniük.
Feller Sándor árpási polgármester korábban még arról beszélt, hogy alternatív szennyvíztisztító kialakításán gondolkodtak kollégáival, ám ezt az ötletet végül elvetették.

– Szerencsésen egymásra talált a kivitelező cég és a három önkormányzat. Igaz, kapcsolatunk korábbra nyúlik vissza, hiszen már a gázrendszer kiépítését is ez a társaság végezte. A szerződést még nem írtuk alá, de rövidesen erre is sor kerül, amely szerint ők mint befektetők vesznek részt a beruházásban és a költségek csaknem felét finanszírozzák. A számítások szerint 550 millió forintba kerül a kivitelezés, a szolgáltatást igénylőknek rákötésenként 120 ezer forintot kell fizetniük, de van részletfizetési lehetőség is. Az igény egyébként kilencvenszázalékos mindhárom településen.

Feller Sándor elmondta: a három önkormányzattal víziközmű-társulatot hoztak létre. A tervek elkészítése, illetve az engedélyeztetési eljárások után várhatóan nyáron kezdődnek meg a munkálatok és az elképzelések szerint a próbaüzemre már jövő év második felében sor kerülhet. A szennyvíztisztítót Rábaszentmiklós és Mórichida között építik meg, és miután a beruházás megvalósul, a víziközmű-társulattól az önkormányzatok tulajdonába kerül a rendszer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Identitástudat és értékteremtés

Győri és csornai roma fiatalok találkoztak a hétvégén a csornai városi könyvtárban. Nyári László… Tovább olvasom