Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Három éve változatlan áron nyitott a kapuvári termál

Az elmúlt szombaton kinyitott a kapuvári strand. A fürdőzők létszáma tavaly csökkent, a szálláshelyeké pedig határozottan növekedik.

Teljes gépészeti fejlesztéssel és a szokásos idényelős felkészüléssel nyitott ki az elmúlt hétvégén a kapuvári strand. Az árak a tavalyiak. Ahogy Szücs Kálmán, az üzemeltető cég ügyvezetője hangoztatta, három éve nem volt náluk áremelés.

– Tavaly egy héttel előbb nyitottunk, mint az idén, ám a létszámok alapján nincs sok dicsekednivalónk 2014-ről – fogalmazott az ügyvezető. A statisztikák mutatják, a tavalyi esős nyár bizony 5–6 ezer vendéget riasztott el a strandolástól a nyári szezonban. A 2013-as év jobb volt a Flóra termálnál, idén is a forró nyárban reménykednek. Emellett azonban örvendetes módon növekedik a vendégek száma az egész évben nyitva tartó termálban és az azt kiszolgáló apartman- és panziórészlegben.

– A téli hónapok foglalásai is jobban kiegyenlítődnek az utóbbi években, ez a szegmens nagy fejlődést mutat – tette hozzá Szücs Kálmán.
A Flóra apartmanjaiba és szobáiba túlnyomórészt Csehországból érkeznek vendégek.

Kapuvári termál: kiegyenlítődik a látogatottság egész évben.
Kapuvári termál: kiegyenlítődik a látogatottság egész évben.


– Érdekes, a csehek évekre előre foglalnak, honfitársaink csak néhány hétre előre hívnak fel bennünket szálláslehetőségért – mondta az ügyvezető. Kiemelte, a június a buszos cseh csoportoké, a július jellemzően a családi, 5–7 éjszakás kirándulóké, ám Kapuvárra érkeznek németek, lengyelek és hollandok is. A külföldi vendégek jelenléte napjainkban jól észrevehető a városban is.

– Annyit azért tegyünk hozzá, a turista pénzt hoz, azzal, hogy jól érzi magát, a városi büdzsének is segít – fogalmazott az ügyvezető. A külföldiek jobbára maguk csinálnak programot maguknak, ám jó néven veszik a városi rendezvényeket is, többek között a minapi sörnapi program is elnyerte tetszésüket.

– Az idény kezdete előtt a szokásos felújításokat elvégeztük a fürdőmedencéken. Ez mintegy 3 millió forintot emésztett fel, hozzátéve, olcsóbb lenne egy burkolás hosszú távra. A nagymedence komplett gépészetét lecseréltük (az új szivattyúk 400 köbméter vizet forgatnak meg óránként), ide is elköltöttünk 3 millió forintot, ám ez a beruházás a következő 10 évre biztosítja a jó minőségű vizet – mondta Szücs Kálmán. Hozzátette, egymillió forintból termálvezeték-cserét is végrehajtottak, összességében több mint 7 millió- ba került a strand nyitása. A költség jelentős részét átvállalja az önkormányzat.

– Az említett medenceburkolás lenne a legfontosabb feladat a következő években, ez komoly megtakarítást és szépészeti beavatkozást jelentene a strandnak – jelentette ki az üzemeltető cég ügyvezetője. Kiemelte, a következő hétvégétől a csúszdát is igénybe vehetik a strandolni vágyók. A kapuvári strand üzemeltetési jogát – hasonlóan az előző évekhez – egy évre kapta meg a Flóra Termál Kft.

Árak

A Flórában a felnőttjegy 1200 forint egész napra, a gyermekek után 700-at kell fizetni. Délután egy felnőtt 900-at, a gyermekek 600 forintot fizetnek. A tízalkalmas felnőttbérlet 10 ezer, a diák pedig kilencezer forintba kerül Kapuváron.
    

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovasklub alakult Csornán

A közelmúltban alakult meg a városban a Csornai Lovas Klub. Tovább olvasom