Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Három év után nyitott ki idén a termálfürdő

Az önkormányzat 32,2 millió forintot költött idén a strandfürdőre. A polgármester hosszú távú befektetésnek tartja a kiadott összeget. Az önkormányzatnál elégedettek a működtető céggel is.
A csornai fürdő kapujára 2009-ben került lakat. Az akkori üzemeltető cég egyik napról a másikra bezárta a létesítményt. Az elmúlt két évben a városvezetés gyakran tárgyalt a termálról, keresték a megoldást a megnyitására. Idén tavasszal sikerült azt és persze termálvizet találni. Az önkormányzat megegyezett a kertészetet és vele a kutat is tulajdonló céggel, a működtetést az Aquasport 2005 Kft. vállalta. A város biztosította a megnyitáshoz szükséges költségeket, melyekről a legutóbbi képviselő-testületi ülésre készült kimutatás. Eszerint a fürdő és kemping felújítására 24,8 millió forintot költöttek el. A kút üzemeltetése 7,4 millió forintba került. A részletes beszámolóban olyan tételek szerepelnek, mint a kivitelezésre biztosított 15,3 millió, a gépek beszerzésére költött 8,8 millió forint. A zöldterületek rendezése 500 ezer forintba került. A kút működtetéséhez szükséges áramért 1,2 millió forintot fizetett az önkormányzat. Voltak olyan költségek is, melyeket a termálkút tulajdonosával közösen vállalt a város. Ezeket a cég nem rendezte, így az önkormányzat követelése 3,3 millió forint.

A kánikula napjaiban volt, hogy ezer vendég vett jegyet a strandra.
A kánikula napjaiban volt, hogy ezer vendég vett jegyet a strandra.

Turi György polgármester úgy tájékoztatott, hogy a vállalkozással már egyeztettek a kifizetésről. Eszerint október 31-ig rendezik a számla nagy részét, de a városvezetés azon lesz, hogy a teljes összeget megfizessék – tudatta.

– A fürdőre kiadott pénz hosszú távú befektetése az önkormányzatnak – fogalmazott a polgármester. – A terület a városé, ha nem működne a fürdő, rövid időn belül tönkremenne. Így hasznosítva volt, és azon leszünk, hogy a jövőben is üzemeljen. A vállalkozással hároméves szerződésünk van és az első szezon tapasztalatai jók. A helyiektől, környékbeliektől is pozitív visszajelzéseket kaptunk.

A fürdőt működtető Aquasport 2005 Kft. vezetője a Kisalföldnek még augusztusban elmondta: ők is elégedettek. A kánikulai napokon volt, hogy 1000–1200 vendéget is fogadtak. A jövőre ők is gondolnak. Szeretnék a színvonalat erősíteni, a szolgáltatásokat bővíteni. Nem óriási beruházásokban gondolkodnak persze, csak ésszerű fejlesztésekben.

Olvasóink írták

 • 3. Santos 2012. október 28. 19:09
  „Na végre egy jó hir.”
 • 2. kultura 2012. október 27. 12:33
  „Kedves Miró láttad hogy milyen lepusztult helyzetről indultak?
  Csoda hogy sikerült az indítás.Jövőre biztos lesz csúszda,és hova szeretnéd?”
 • 1. miro132 2012. október 26. 12:11
  „Egy -két csúszdával lehetne dobni a szolgáltatáson :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóból loptak Győrsövényházon

A temető parkolójában törtek fel egy autót a napokban. Tovább olvasom